Spaarne Ziekenhuis

Project: MC-Turris

“Probleemloos kunnen factureren na overstap op het nieuwe EPD Epic.”

Lees hier meer over Implementatie EPD

Het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp schakelde Cure4 in om ook na de overstap naar het nieuwe EPD Epic probleemloos te kunnen factureren. Binnen Epic is factureren geen functionaliteit, maar dankzij koppeling aan het pakket MC-Turris kon die facturering toch snel en probleemloos tot stand komen.

Volgens managing partner drs. Björn Simmelink RA van Cure4 speelde projectmanager Jeroen Schenk een belangrijke rol in dit succes. Hij vertelt: “Jeroen moest voor dit project samenwerken met het Spaarne, met Epic Systems en met andere softwareleveranciers. Het creëren van goede onderlinge relaties was een belangrijke succesfactor in dit project. Daar bovenop moest hij ook nog eens maatwerk tot stand brengen, want die koppeling tussen Epic en MC-Turris was nog nooit eerder geprobeerd. Toch is het gelukt het hele project op tijd en binnen budget af te ronden. En het Spaarne heeft inmiddels probleemloos voor het eerst kunnen factureren binnen de nieuwe koppeling.”

Ook het Spaarne is te spreken over de manier waarop Schenk te werk is gegaan. Projectmanager Andrea Lambrichts-De Bruin: “Belangrijk in zo’n project is transparante communicatie over de voortgang en over het implementeren van onderdelen van het totale project. Jeroen heeft het project heel duidelijk gedefinieerd en gemanaged en heeft de betrokken mensen binnen het Spaarne steeds goed geïnformeerd over de voortgang.”

Behalve met de projectgroep had Schenk ook te maken met het financieel management. “Uiteindelijk moest er immers wel een correcte factuur uitkomen”, zegt hoofd financieel-economische zaken Sharon Sweijd van het Spaarne. “Niet alleen voor het projectmanagement, maar ook voor deze inhoudelijke kant van de zaak is de bijdrage van Cure4 onontbeerlijk geweest.”

Het Spaarne Ziekenhuis is ontstaan uit een fusie waarbij de locatie in Haarlem is opgeheven en waarbij op de locatie in Heemstede de dagbehandeling geconcentreerd is. In Hoofddorp is een nieuw ziekenhuis geopend. De maatschappen zijn succesvol geïntegreerd. Tegelijk met de nieuwbouw is het nieuwe EPD Epic geïmplementeerd. Hierbij werd besloten niet per arts, maar per vakgebied een dossier te maken. Het gevolg van deze beslissing is dat Epic geen 120 dossiers telt, maar slechts 23, allemaal op hetzelfde platform. Hiermee was de organisatie rijp voor de volgende stap, namelijk de patiëntenstroom als uitgangspunt nemen.

©2019 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact