Velthuis Kliniek

Project: Interim-oplossingen

“We wilden snel stappen zetten en daarom hebben we een interim manager ingeschakeld.”

Lees hier meer over Financial control

Velthuis Kliniek bevindt zich in de afrondingsfase van een enorme uitdaging. Het voltooit op dit moment een herstructurering waarbij de huidige opzet wordt gesplitst in een merk voor de commerciële behandelingen.

Een merk voor de verzekerde zorg behandelingen en een facilitair bedrijf voor deze twee nieuwe merken.

“Een operatie waarvan wij alleen maar sterker worden omdat die voor onze afnemers helderder onderscheidt welke vormen van zorg wij aanbieden”, zegt directeur Jak Dekker. “Maar het betekende dat ik in mijn functie even heel erg veel borden in de lucht moest houden. We wilden snel stappen voorwaarts kunnen zetten, en daarom hebben we besloten een interim financieel manager van Cure4 in te schakelen.”

Die maakte het mogelijk om binnen de gestelde deadlines de administratie van de nieuwe structuur draaiende te hebben, samen met de managers de budgetten op te stellen en te werken aan een aantal verbeteringen in het administratieve proces. Bij Cure4 geldt: afspraak = afspraak. Het werkt snel en gericht en houdt ons volledig op de hoogte van de voortgang. Inmiddels zijn we alweer zover dat we kunnen toewerken naar de overdracht en zelfstandig verder kunnen.’

“Bij de herstructurering van een bedrijf gebeurt op korte tijd ineens heel veel”, weet algemeen manager Jeroen Schenk van Cure4Finance. ‘Dan kun je als interim financieel manager echt een zorg uit handen nemen, door de beoogde herstructurering in financieel perspectief verder uit te werken. Behalve de oprichting van de vennootschappen – die reeds in gang is gezet – betekent dit de overdracht van activa naar de verschillende vennootschappen en de afronding van het budget over 2011.

Hierbij is met name de doorberekeningsystematiek een belangrijk punt. Andere activiteiten zijn het aanmaken en inrichten van de financiële administraties en het inzichtelijk maken van de bancaire gevolgen van de herstructurering. Geert Schretlen (registeraccountant) die we hiervoor hebben ingezet, heeft kennis van de zorg en kon daardoor slagvaardig handelen. In heel goed overleg met de klant trouwens, vooral met het hoofd administratie. De samenwerking verliep prima.’

Velthuis Kliniek is de grootste particuliere aanbieder van zorg in Nederland, met vestigingen in Eindhoven, Enschede, Hilversum, Rotterdam en Velp. De klant kan hier terecht voor vrijwel alle soorten cosmetische ingrepen. De behandelingen worden op klantvriendelijke wijze uitgevoerd door zeer ervaren specialisten, in een comfortabele en ontspannen setting.

©2019 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact