Ziekenhuis Amstelland

Project: DOT-implementatie

“Alle ziekenhuizen hadden de opdracht op 1 januari 2012 DOT-proof te zijn.” Ofwel: klaar voor werken met de nieuwe bekostigingsstructuur DBC’s op weg naar transparantie.

Lees hier meer over DBC/DOT

Sharon Sweijd, hoofd financiën, control en informatievoorziening, vertelt: ‘We wisten uiteraard dat dit op ons afkwam en verschillende onderdelen binnen de organisatie werkten ook al hieraan. Maar het ontbrak aan een structuur die ervoor zorgde dat iedereen op de hoogte was van elkaars handelen. We konden er dus niet op vertrouwen dat we nergens dubbel werk deden of dat bepaalde facetten onderbelicht bleven.’

De projectstructuur was primair ICT-gericht en heeft ook een grote impact op die ICT, maar de introductie van DOT heeft betrekking op veel meer dan de software alleen. Alle processen moesten worden gestroomlijnd om zeker te weten dat onze registraties ook in het nieuwe jaar op orde zouden zijn. Ziekenhuis Amstelland besefte hulp van buitenaf te kunnen gebruiken, en Cure4 (in de persoon van Jeroen Schenk) kon precies bieden wat het nodig had. “Jeroen Schenk wist heel snel een structuur neer te zetten waarin alle werkgroepleiders hun plek wisten te vinden”, zegt Sweijd.”Hij heeft onze opdracht – harde afspraak, zachte relatie – goed begrepen.”

Hiermee wordt bedoeld dat Ziekenhuis Amstelland harde werkers kent en dat ze elkaar ook wat gunnen, maar dat door het ontbreken van structuur soms niet alle afspraken worden nagekomen. Jeroen Schenk wist daarin precies de juiste toon te vinden, zodat iedereen zich op een positieve manier aangesproken voelde. Daarnaast speelde Cure4 goed en flexibel in op de pieken in de projectuitvoering. Echt een fijne partner om mee samen te werken.’

Cure4 was in staat om snel te schakelen. “Dat komt omdat wij al in diverse zorginstellingen ervaring hadden opgedaan met de materie, en specifieke kennis in huis hebben over DBC en DOT’, zegt algemeen manager Jeroen Schenk. ‘We waren in staat om binnen één dag te reageren op de vraag van het ziekenhuis en hebben het project snel en doelgericht kunnen vormgeven. Natuurlijk was het een uitdaging om zo’n omvangrijk project in zo’n korte tijd tot een goed einde te brengen.”

Cure4 deed dat dan ook niet alleen: “Bij het project waren tientallen medewerkers betrokken, we hadden alleen al met vijf werkgroepleiders te maken. Zonder de toegewijde inzet van deze groep was het nooit gelukt. Maar het is allemaal goed gegaan: Ziekenhuis Amstelland is DOT-proof.”

Ziekenhuis Amstelland is een algemeen ziekenhuis in Amstelveen en geldt als eerst aangewezen ziekenhuis voor de inwoners van de regio (Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn. Ouderamstel). Daarnaast bekleedt het een bijzondere positie in het ziekenhuislandschap in die zin dat het geldt als landelijk aanspreekpunt voor de Joodse gemeenschap in ons land. In Ziekenhuis Amstelland zijn alle basisspecialismen vertegenwoordigd.


Notice: Trying to get property 'meta_value' of non-object in /var/www/vhosts/cure4legal.nl/httpdocs/wp-content/plugins/mw-modules/MWModules.php on line 93

©2019 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact