Autoriteit Persoonsgegevens biedt 10-stappenplan voorbereiding nieuwe privacywet

Op 13 april jl. heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) een 10-stappenplan gepubliceerd aan de hand waarvan ook zorgaanbieders hun organisatie kunnen gaan inrichten in voorbereiding op de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming.

De stappen lopen van Zorg voor bewustzijn in de organisatie – zie daarover meer in mijn blog Hoe laat ik mijn organisatie privacy ademen – tot het vragen van toestemming van betrokkenen voor de verwerking van persoonsgegevens. Dat dit laatste onderwerp op de nodige aandacht binnen de zorg kan rekenen, bleek ook wel uit de discussie die ik hierover onlangs voerde met instellingen die werken binnen de zorg en het onderwijs.

Het stappenplan dat de AP nu heeft gepubliceerd, is precies het handboek van waaruit de Privacy Officers van Cure4 zorgaanbieders en overige leveranciers binnen de zorg van dienst zijn. Met een praktische aanpak helpen de Privacy Officers van Cure4 u bij het borgen van de nodige maatregelen in uw organisatie. Hierbij kijken de Privacy Officers van Cure4 echter verder dan de neus van de Algemene Verordening Gegevensbescherming lang is. Zij nemen uw organisatie ook mee in het web van overige wet- en regelgeving die de privacy van uw cliënten raakt en waar uw zorginstelling mee te maken heeft.

Benieuwd naar hoe wij u van dienst kunnen zijn? Neem gerust contact met ons op. Binnenkort lanceren wij onze nieuwe website! Abonneer u op onze Nieuwsbrief en blijf op de hoogte.


Notice: Trying to get property 'meta_value' of non-object in /var/www/vhosts/cure4legal.nl/httpdocs/wp-content/plugins/mw-modules/MWModules.php on line 93

©2020 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact