EPD en ECD Applicatiebeheer

Cure4 biedt full-service applicatiebeheer dat  jouw zorgorganisatie volledig ontzorgt op het gebied van functioneel beheer, gebruikersondersteuning en administratief beheer.

De implementatie van een EPD of ECD-systeem heeft grote impact op medewerkers, bedrijfsprocessen en het ICT-landschap in de organisatie. Het beheren van zorgapplicaties is net zo belangrijk als de implementatie hiervan.

Onze focus is om de kwaliteit van uw applicatielandschap te waarborgen en de aansluiting op jouw gebruikerswensen en processen te verhogen. Met Cure4 als beheerpartner is je organisatie verzekerd van deskundige ondersteuning en begeleiding.

Na een succesvolle implementatie van een EPD of ECD-systeem is het belangrijk om het funtioneel applicatiebeheer hiervan goed in te richten en te borgen in de organisatie.

Wij zijn de juiste partner als het gaat om implementatie, optimalisatie en het beheer van EPD en ECD-systemen. Onze experts starten altijd vanuit een analyse van de gewenste procesondersteuning en werkwijze. Hierin focussen we op drie belangrijke uitgangspunten:

 1. De patiënt centraal
 2. De gebruiker in the lead
 3. De processen in control

Administratief beheer

Gebruikers in de organisatie moeten gemakkelijk toegang krijgen tot de kennis en informatie over de software. Wij realiseren een succesvol beheer door werkinstructies zorgvuldig op te stellen en te onderhouden voor gebruikers en beheerders.

Gebruikersondersteuning

Naast een goede training en instructies om op de juiste manier met de software te werken, bieden wij ook een helpdesk voor vragen of problemen. Verzoeken met hoge prioriteit worden middels een ticketsysteem direct opgepakt door onze experts.

Functioneel beheer

Wij onderhouden (testen en analyseren van patches, updates en releases) de bestaande inrichting van de zorgapplicatie en zorgen voor de vastlegging van gegevens over de inrichting zodat je als systeemeigenaar de regie bewaakt.

Oplossingen applicatiebeheer

Onze goed opgeleide applicatiebeheerders zorgen voor een optimale inrichting en beheer van jouw zorgapplicaties. Incidenten oplossen, problemen managen, applicaties aanpassen en eindgebruikers ondersteunen. Onze Applicatiebeheerders kan je voor de volgende diensten inschakelen:

 • Optimalisatie en herinrichting van het ECD;
 • Opzetten van een autorisatie matrix en hiermee het ECD inrichten;
 • Begeleiden van de jaarovergang qua werkzaamheden en inrichting;
 • Autoriseren van bestaande en nieuwe medewerkers;
 • Adviseren over proceswijzigingen die impact hebben op het ECD en aanpassingen daarvan in het ECD;
 • Begeleiden van het updatebeleid van de leverancier
 • Opzetten en uitvoeren van test trajecten
 • Gebruikersvragen en -issues oppakken en oplossen
 • Algemene operationele taken
 • Advies rondom koppelingen met andere vitale applicaties voor u zorgorganisatie

Expertise van systemen

Cura

Fierit

MC EPD

Medicore

PlanCare

De Heer Software (Fierit)

Pluriform

Pluriform

Care4

NederCare

ONS

Nedap

mijnCaress

PinkRoccade

Planmatig onboarden

Onze experts starten altijd vanuit een analyse van de gewenste procesondersteuning en werkwijze.

Hierin focussen we op drie belangrijke uitgangspunten:

 1. De patiënt centraal
 2. De gebruiker in the lead
 3. De processen in control

Wanneer wij het beheer overnemen van onze opdrachtgevers dan gebeurt dit volgens ons IDC onboarding programma. IDC staat voor Intake, Design en Connect.

Intake

Tijdens de intake met key-users en stakeholders halen onze experts zoveel mogelijk informatie op. Aan de hand van een consult krijgen wij een goed beeld van uw systeemlandschap, de huidige situatie en uw verwachtingen.

Design

Aan de hand van de uitgebreide lijst met aanbevelingen en acties gaan we aan de slag met het inrichten en aansluiten van de belangrijkste onderdelen om te kunnen starten met onze dienstverlening. Denk hierbij aan ticketdashboard, scans en administratieve systemen.

Connect

Waar nodig bieden onze optimalisatie-specialisten ondersteuning bij het bepalen en uitvoeren van verbeterpunten – dat kan in de vorm van trendrapportage of een Full Win Scan.

Beheerpakketten

Wij sturen actief op het realiseren van een goed ingericht en gestroomlijnd applicatielandschap in jouw organisatie.

Dit geldt ook voor het optimaliseren van al jouw applicatie en data gedreven processen. Wij bieden drie beheerpakketten waaruit je kunt kiezen; A, B en C. Elk pakket bestaat uit vier niveau’s die gekoppeld zijn aan het aantal medewerkers in jouw organisatie. De pakketten verschillen onderling in het aantal uur ondersteuning per week. Toegespitst op jouw organisatie kunnen we actief aan de slag om ondersteuning te bieden en optimalisaties toe te passen. Lees meer over onze pakketten in de zorgspecial.

Download de zorgspecial

Goede project- en verandermanagement speelt een belangrijke rol bij een succesvolle implementatie van EPD en ECD-systemen. Het begint bij het samenstellen van een effectieve projectorganisatie die complexe implementaties in goede banen kunnen leiden. Deze trajecten hebben een grote omvang, zorgen voor een groot impact op de organisatie en moeten binnen een bepaalde tijd gerealiseerd zijn.

Wij bieden optimale ondersteuning bij zowel grote complexe projecten als bij deelprojecten. De projectmanagers van Cure4 hebben veel ervaring als het gaat om EPD en ECD-implementaties, optimalisaties van bedrijfsprocessen en draagvlak creëren in de organisatie.  Zij kunnen voor jouw organisatie aan de slag als programmamanager, projectmanager, projectleider of verandermanager.

Contact opnemen

Meer informatie over onze dienstverlening?

Onze EPD en ECD consultants staan klaar om jouw organisatie verder te helpen.

Contact opnemen

©2020 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact