Klaar voor horizontaal toezicht

Ruim 60% van alle zorginstellingen geeft te kennen dat ze verwachten met de huidige kwaliteit van de administratieve organisatie horizontaal toezicht afspraken te kunnen maken met het zorgkantoor, zorgverzekeraar en/of de gemeente.

Uit de Financiële Zorgthermometer blijkt dat zorginstellingen zich voorbereiden op horizontaal toezicht, een systeem toezicht op de rechtmatigheid en betrouwbaarheid van zorgregistraties en declaraties. Ruim 60% van alle zorginstellingen geeft te kennen dat ze verwachten met de huidige kwaliteit van de administratieve organisatie horizontaal toezicht afspraken te kunnen maken met het zorgkantoor, zorgverzekeraar en/of de gemeente. De verwachting is echter wel dat de eerste afspraken pas over anderhalf tot twee jaar gemaakt zullen worden.

Circa 70% geeft aan dat horizontaal toezicht een onderwerp is dat speelt binnen de organisatie. Opvallend is dat binnen VVT-instellingen ruim 50% van de ondervraagden aangeeft dat horizontaal toezicht nog geen of een minimale rol speelt binnen de organisatie, maar dat meer dan 75% van de ondervraagden binnen drie jaar afspraken rondom horizontaal toezicht verwacht te maken.

Horizontaal toezicht vereist onder andere een sterke administratieve keten wil het succesvol ingericht worden. HEAD, de vereniging voor zorgfinancials, heeft onlangs een control framework voor zorginstellingen gepubliceerd dat kan dienen als handreiking bij het inrichten van systeem toezicht. Basis van dit framework is vertrouwen gebaseerd op bewezen kwaliteit.


Notice: Trying to get property 'meta_value' of non-object in /var/www/vhosts/cure4legal.nl/httpdocs/wp-content/plugins/mw-modules/MWModules.php on line 93

©2020 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact