Grootste impact met Legal in de zorg

Kies een thema


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/cure4legal.nl/httpdocs/wp-content/plugins/mw-modules/functions.php on line 59

Onze dienstverlening

Legal Consultancy

Wijzigingen in wet-en regelgeving in de zorg volgen elkaar in hoog tempo op. Het is een uitdaging om de wijzigingen op een juiste manier te implementeren. Cure4 heeft deskundige legal consultants in huis die jouw organisatie kunnen ondersteunen bij juridische vraagstukken rond de AVG, patiëntveiligheid, uitwisseling van medische gegevens en ICT-contracten en licenties.

Lees meer

Privacy Officers

Onze Privacy Officers sluiten gemakkelijk aan bij bestaande teams binnen jouw organisatie, bijvoorbeeld rondom security of kwaliteitsbeheersing om zo snel de risico’s te herkennen. We bieden Privacy Officers op flexibele basis deskundige ondersteuning bij bijvoorbeeld de implementatie van wet- en regelgeving of een datalek. Zo is het mogelijk de risicosituaties te beheersen.

Lees meer

Functionaris Gegevensbescherming

Vanuit de AVG is het aanstellen van een FG voor zorgaanbieders verplicht gesteld. Dit houdt in dat je als organisatie een privacy officer dient aan te stellen die onder andere de werkzaamheden en bevoegdheden van een FG moet uitvoeren. De FG die wij voor je kunnen inzetten ondersteunt en begeleidt bij de implementatie van de AVG.

Lees meer

Legal in de zorg

Verwerking van persoonsgegevens in de zorg

Cure4 helpt zorgaanbieders en andere stakeholders (gemeenten, leveranciers en zorgverzekeraars) met het in kaart brengen van de risico’s en uitdagingen van het verwerken van persoonsgegevens en gegevensuitwisseling in de zorg.

Wij ondersteunen en begeleiden zorgaanbieders bij het implementeren van de wettelijke maatregelen in de organisatie. Daarbij zorgen we voor een goede borging van de privacy van zowel de betrokkenen als de eigen medewerkers. Onze Privacy Officers zijn deskundige legal consultants die zich onderscheiden door hun ervaring en kennis van het zorgdomein en hun juridische expertise.

De AVG Helpdesk 

Met de inwerking getreden AVG / GDPR dient de verwerking van persoonsgegevens in de zorg te voldoen aan een aantal beginselen. Hier zijn een reeks verplichtingen voor zorgaanbieders uit voortgekomen, zoals de verplichte aanstelling van een Functionaris Gegevensbescherming en het aanleggen en bijhouden van een verwerkingsregister.

Om de AVG succesvol en duurzaam in uw organisatie te implementeren dient u een belangrijke eerste stap te nemen; namelijk het uitvoeren van een nul-meting. Zo heeft u in kaart hoe de verwerkingen in uw organisatie zijn georganiseerd. Cure4 helpt u graag bij het AVG-proof maken van uw organisatie.

Direct aan de slag met het verwerkingsregister?


Download de e-Guide Eerste Hulp Bij AVG | Het Verwerkingsregister

Recente publicaties

Brochure AFAS applicatiebeheer

03 juni 2022

In deze brochure lees je meer over de verschillende mogelijkheden van applicatiebeheer van AFAS en o…

Van harmonisatie naar optimalisatie met AFAS

02 juni 2022

Op donderdag 16 juni 2022 geven wij een theatersessie over het optimaliseren van AFAS op Zorg & ICT …

Een optimale jaarrekening dankzij EQili

24 mei 2022

Al jaren ondersteunen wij zorgorganisaties bij hun financiële administratie. Om de maandafsluiting …

Onze opdrachtgevers

Deskundige ondersteuning nodig bij AVG implementatie?

De combinatie van juridische expertise en zorgkennis maakt ons dé businesspartner voor instellingen, ondernemingen en gemeenten werkzaam binnen het zorgdomein. Wij kijken er naar uit om u en uw organisatie verder te helpen.

Ik wil meer weten!

Social Media

©2022 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact