Effectief boekhouden met CHA Connect

Cure4 heeft in samenwerking met Clearing House Apothekers (CHA) een applicatie ontwikkeld die de administratie voor apotheken vereenvoudigt. CHA Connect vervangt het handmatige proces (dat doorgaans iteratief en tijdrovend is) om financiële mutaties te verwerken en in te boeken in het boekhoudsysteem van de apotheek. In dit artikel leest u meer over de ontwikkeling en realisatie van de applicatie.

Administratieve deskundigheid van Cure4 en CHA

Cure4 heeft al jaren ervaring met het optimaliseren van administratieve processen. Vorig jaar heeft Cure4 een stap richting de toekomst gezet door applicaties op maat te gaan ontwikkelen voor haar klanten. Technologie kan namelijk vaak een uitkomst bieden bij het maken van een efficiëntieslag binnen de administratie. CHA heeft ook veel expertise op administratief gebied. Ze zijn de schakel tussen apotheken en zorgverzekeraars en bieden hulp bij het verlichten van administratieve lasten voor apothekers. Hierdoor is er meer tijd over voor de zorg van de patiënt.

Realisatie applicatie CHA Connect

Clearing House Apothekers wil graag een geautomatiseerde dienst aanbieden aan haar klanten, zodat het boekingsproces van mutaties eenvoudiger en sneller uitgevoerd kan worden. Dit vraagstuk is neergelegd bij Cure4 om te kijken of er een gepaste oplossing kon worden ontwikkeld in de vorm van een applicatie. Het vraagstuk is opgelost met de realisatie van CHA Connect. De applicatie importeert boekingsbestanden (met bijv. verkoopboekingen of declaraties) die vervolgens via een complex proces worden verwerkt tot journaalposten. Hierna worden de verwerkte journaalposten door middel van een technische koppeling geëxporteerd en ingeboekt in het boekhoudingspakket van de apotheek. Dit proces is volledig geautomatiseerd, waardoor veel tijd en geld wordt bespaard.

Koppeling met AFAS Profit

Momenteel heeft CHA Connect een technische koppeling met AFAS. Door de koppelingen met AFAS te implementeren, zal CHA Connect administratieve ondersteuning kunnen bieden aan alle apotheken in Nederland. We hebben een koppeling gemaakt met de Application Programming Interface (API) van AFAS, ook wel de update connector. De API houdt in dat CHA Connect mutaties genereert en deze zetten wij om naar journaalposten. Hiermee verwerken we automatisch de journaalposten in het grootboek van AFAS. We realiseren daarmee dat (tijdrovend) handmatig werk verdwijnt en volledig geautomatiseerd wordt.

Livegang CHA Connect

De laatste wijzigingen die tijdens de testfase naar voren zijn gekomen, worden op dit moment doorgevoerd. Hierna zal CHA Connect volledig live gaan. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de livegang via onze website en LinkedIn. Wil u meer weten over CHA Connect of wil u graag een applicatie op maat? Neem gerust contact met ons op: info@profitindezorg.nl

Wilt u meer weten over onze applicatiemogelijkheden?

Contact opnemen

Tom Neutkens

Junior Business Engineer

Tom Neutkens

AFAS consultant

©2022 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact