Extra geld voor studenten

In ons vorige artikel, ‘Help de zomer komt er weer aan!’ informeerden wij u over de voordelen van vakantiekrachten. In dit artikel willen wij daar een vervolg aan geven, want hoe kunt u vakantiekrachten stimuleren om bij u te komen werken?

Eén van de belangrijkste motivaties is geld. En het liefst zo veel mogelijk!

Als werkgever bent u verplicht over het uit te betalen salaris loonbelasting in te houden. Dit geldt voor alle werknemers en dus ook voor vakantiekrachten. Maar voor vakantiekrachten geldt een bijzondere regeling, namelijk de Studenten- en scholierenregeling.

Wat houdt deze regeling precies in?

Studenten- en scholierenregeling

Elke medewerker betaalt over het salaris loonbelasting. De hoogte van de ingehouden loonbelasting is afhankelijk van het wel of niet toepassen van de loonheffingskorting. De medewerker betaalt, wanneer men de loonheffingskorting toepast, per maand over de eerste € 544,50 aan bruto salaris geen loonheffing (bedrag 2017).

Let op! De loonheffingskorting mag maar maximaal bij één werkgever tegelijk worden toegepast.

Een vakantiekracht werkt heel veel in een korte periode (maximaal zes aaneengesloten weken). Hierdoor kan het voor komen dat het bruto salaris in een maand het bovenstaande bedrag overstijgt.

Door het toepassen van de Studenten- en scholierenregeling hoeft u de loonheffing niet per maand te berekenen, maar per kwartaal. Hierdoor betaalt u de vakantiekracht pas loonheffing, zodra het bruto salaris per kwartaal boven de € 1633,50 uit komt. Klik hier voor het formulier.

Belangrijk! De Studenten- en scholierenregeling mag alleen worden toegepast indien de medewerker gedurende het schooljaar een opleiding volgt.

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met de salarisadministratie van Cure4.

Contact opnemen

Frank Ehren

AFAS Consultant met specialisatie HRM/Payroll en InSite en voormalig Salarisadministrateur.


Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/vhosts/cure4legal.nl/httpdocs/wp-content/plugins/mw-modules/modules/content/content.php on line 121

Blog_Extra geld voor studenten

©2022 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact