Help de zomer komt er weer aan!

De eerste warme dagen van 2017 liggen alweer achter ons. Deze warme dagen zijn heerlijk en geven het begin van de zomer weer, maar ook de komst van de zomervakanties van uw medewerkers.

Hoewel de zomervakanties bedoeld zijn om even te ontspannen en niet aan het werk te denken, zorgt deze periode voor u als werkgever juist vaak voor extra druk. Hoe zorgt u in deze periode voor voldoende bezetting om de kwaliteit van zorg te behouden?

Eén van de mogelijkheden om de vakantieperiodes te overbruggen is het aannemen van vakantiekrachten.

Wanneer is iemand een vakantiekracht en waar moet u op letten?

Een vakantiekracht is:

  • een medewerker die nog schoolgaand is,
  • nooit meer dan zes weken achter elkaar werkt,
  • per kalenderjaar niet meer dan 60 dagen werkt.

Let op: Alleen wanneer aan alle punten wordt voldaan, is uw medewerker vakantiekracht.

Voordelen van vakantiekrachten

Het aannemen van vakantiekrachten in plaats van oproepkrachten en/of (parttime) medewerkers heeft enkele voordelen voor u als werkgever:

  • Besparing van pensioenpremie. Doordat pensioenfonds zorg en welzijn (PFZW) deze groep uitsluit van de pensioenregeling, hoeft er geen pensioenpremie afgedragen te worden.
  • Besparing reservering eindejaarsuitkering. Doordat de vakantiekracht door de cao wordt uitgesloten, heeft de vakantiekracht geen recht op de eindejaarsuitkering. *
  • Besparing verlofrechten. Doordat de vakantiekracht door de cao wordt uitgesloten, heeft de vakantiekracht slecht rechts op het wettelijk verlof (4x arbeidsduur per week op fulltime basis). *

* Het uitsluiten van de vakantiekrachten is cao afhankelijk. Het kan daardoor voorkomen dat de genoemde besparing bij uw cao niet van toepassing is.

Onze conclusie

Het aannemen van vakantiekrachten kan u veel zorgen wegnemen omtrent uw bezetting en levert u een aanzienlijke kostenbesparing op.

Wilt u meer informatie over welke voordelen voor u gelden? Neem dan gerust contact op met de salarisadministratie van Cure4.

Contact opnemen

Frank Ehren

AFAS Consultant met specialisatie HRM/Payroll en InSite en voormalig Salarisadministrateur.


Notice: Undefined offset: 1 in /var/www/vhosts/cure4legal.nl/httpdocs/wp-content/plugins/mw-modules/modules/content/content.php on line 121

Blog_Help de zomer komt er weer aan!

©2022 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact