Frouke Snoep aan het woord

In 2008 hakte ik de knoop door. Ik ruilde een vast contract bij een ziekenhuis in voor een functie als consultant bij Cure4. Mijn intentie was om als consultant twee jaar brede ervaring op te doen bij verschillende zorginstellingen. Met het idee om daarna snel weer de overstap te maken naar een leidinggevende functie bij een zorginstelling. Maar dat is, gelukkig, niet helemaal volgens plan gegaan.

Plezier leidt tot passie en ambitie

In mijn eerste halfjaar ontdekte ik al snel dat Cure4 nog meer te bieden heeft dan uitdagende opdrachten bij verschillende zorginstellingen. Ik kwam in aanraking met het principe “Hier doen we niet aan kerstpakketten, wij pakken uit met een fantastisch kerstfeest”. Zo gezegd en zo ervaren. Ook ging ik kort daarna voor het eerst mee met de jaarlijkse skitrip. Tussen al het skigeweld en gezelligheid vonden er ook serieuze gesprekken plaats. Een belangrijk moment voor mijn carrière was een gesprek aan de bar met een directielid. Ik vertelde hem over mijn carrièreplanning en mijn leidinggevende ambities. Hij opende mijn ogen door aan te geven dat deze ambities, tegen mijn verwachting, ook mogelijk waren bij Cure4.

“Wij doen niet aan kerstpakketten. Wij pakken uit met een fantastisch kerstfeest.”

Waardevolle lessen geleerd

En zo geschiedde. Ik kreeg steeds meer uitdagende externe opdrachten met projectleiders- en leidinggevende rollen. Een mooi voorbeeld was de functie van interim teamleider zorgadministratie van een ziekenhuis dat begeleid moest worden in een fusie met een ander ziekenhuis en daardoor ook overging op een nieuw EPD. Hier kwamen veel verschillende elementen samen en de ervaringen die ik hier heb opgedaan gebruik ik nog steeds.


Ontwikkeling naar business line manager

Ik kreeg intern ook steeds meer verantwoordelijkheden en hield me bezig met marketing en sales. Vervolgens begon ik ook met het coachen van junior consultants en langzamerhand groeide ik in mijn huidige rol van business line manager. Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor alle consultants in de Ziekenhuiszorg en GGZ. Na al die jaren kan ik mij nog steeds verder ontwikkelen bij Cure4 en werk ik iedere dag samen met veel enthousiaste collega’s. Als er iets is wat ik heb geleerd van mijn carrièreplanning is het wel dat je verandering nodig hebt om te kunnen groeien.


Over Frouke

Ik ben in 2008 bij Cure4 begonnen als consultant en inmiddels doorgegroeid naar business line manager Care.

Ik geef leiding aan een team van ruim 10 ambitieuze consultants die zich bezighouden met vraagstukken rondom de zorgadministratie in de Ziekenhuiszorg en de GGZ. Mijn absolute passie naast het werk is zeilen. Regelmatig reis ik af naar het Middellands Zeegebied om als schipper tijdens zeilvakanties mooie tochten met vakantiegangers te maken. Als ik niet lekker in het zonnetje op het water aan het ontspannen ben, dan ben ik te vinden op het hockeyveld of als het even kan op de skipiste.

Frouke Snoep

Business Line Manager

©2022 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact