Gerichte vrijstelling thuiswerkvergoeding

Kan er volgend jaar eindelijk een netto thuiswerkvergoeding gegeven worden? In het wetsvoorstel voor 2022 is opgenomen dat de kosten voor het thuiswerken vergoed mogen worden tot een bedrag van €2,00 per dag. Dit onder andere ter compensatie voor: water- en elektriciteit verbruik, verwarming en koffie/thee.

Let wel op dat deze vergoeding niet samen mag vallen met bijvoorbeeld de reiskosten vergoeding. Een medewerker kan voor een dezelfde dag niet reiskosten en een thuiswerkvergoeding ontvangen. Twee vergoedingen voor één dag gaan niet samen. Hierin zal dus een keuze gemaakt moeten worden.

Loonbelasting bijzonder tarief

Het einde van het jaar komt weer inzicht en voor zorgmedewerkers betekent dat vaak een eindejaarsuitkering of uitbetaling van het Keuze budget. Maar welke belasting wordt daar nu over betaald? De belasting die over de uitkering wordt geheven wordt ook wel bijzonder tarief genoemd. Dit tarief wordt gebaseerd op het salaris van vorig jaar van de medewerker.

Is er bij de medewerker een wijziging geweest? Zoals een salarisstijging of een roosterwijziging. Dan kan het zijn dat het bijzonder tarief te laag is vastgesteld. Dit kan ervoor zorgen dat de medewerker bij het indienen van de inkomstenbelasting alsnog een aanzienlijk bedrag aan belasting moet betalen.

Bekijk de publicatie hierover

Premiepercentage voor 2022 hoge en lage WW-premie

De WW-premie veranderd met enige regelmaat. Afgelopen augustus is de premie gewijzigd door het intrekken van de Baangerelateerde Investeringskorting. De lage WW-premie is 0,34% en de hoge WW-premie is 5,34% geworden. Voor 2022 zullen deze percentages weer wijzigingen: namelijk de lage WW-premie wordt 2,20% en de hoge WW-premie 7,2%. De definitieve vaststelling hiervan zal in oktober plaatsvinden.

Lees meer over dit onderwerp

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Ik wil op de hoogte blijven!


©2023 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact