Oproep WID-controle

We merken dat er bij veel zorgaanbieders vragen zijn rondom de WID-controle (wet identificatie document). In een eerdere blog “Hét visitekaartje van uw organisatie: een efficiënt aanmeldingsproces” is het onderwerp aanmeldingsproces al eerder onder de aandacht gebracht. Hierin benoemen wij bijvoorbeeld dat het opslaan van een kopie van het identiteitsbewijs niet toegestaan is, terwijl dit wel regelmatig gebeurt. Hoe zorg je voor een efficiënt proces rondom de WID-controle dat voldoet aan de wet- en regelgeving?

Ondanks dat de WID-controle in de meeste softwarepakketten een verplichting is om de geleverde zorg te kunnen factureren, zien wij dat het bij de meeste organisaties een onderbelicht onderwerp is. Vragen die bij zorgaanbieders spelen zijn onder andere:

  • Wat houdt de WID-controle precies in?
  • Door wie mag en kan deze worden uitgevoerd?
  • Hoe moet dit worden vastgelegd?

Herkent u deze vraagstukken, heeft u specifieke vragen over dit onderwerp of wilt u uw ervaringen delen, laat het ons hieronder in het formulier weten! In een volgende nieuwsbrief zullen wij uitgebreid op dit onderwerp ingaan en uw vragen hierin meenemen.

Contact opnemen

Jantine Vos en
Yvonne Jorna

Consultants Care

Jantine Vos

Functioneel Applicatiebeheerder


Notice: Undefined offset: 2 in /var/www/vhosts/cure4legal.nl/httpdocs/wp-content/plugins/mw-modules/modules/content/content.php on line 121

Blog Care | Oproep WID-Controle

©2021 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact