Salarisflits 2019 - april

Deze salarisflits staat in het teken van de veranderingen die plaats vinden in de wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl), Jaarloon BT en de cao’s.

Wet tegemoetkoming loondomein

Berekende gegevens controleren in de salarisadministratie

De WTL (Wet tegemoetkoming loondomein) is een term, net als LKV en LIV, waar nog geen concrete gegevens van bekend zijn. Onlangs is de voorlopige beschikking van de belastingdienst op de mat gevallen. Hierin wordt verzocht om de berekende gegevens te controleren in de salarisadministratie. Correcties kunnen dan tot 1 mei 2019 worden ingediend door middel van correcties in de loonaangiften. De definitieve beschikking ontvang je uiterlijk 1 augustus en in september kan je de tegemoetkoming verwachten. Voor meer informatie over de WTL, LIV en LKV kan je contact met ons opnemen – wij controleren of alle medewerkers meegenomen zijn in de berekening.

Jaarloon BT

Wat als de jaarloon BT te lag is en de medewerker moet terugbetalen bij de aangifte inkomstenbelasting?

Een naheffing van de belastingdienst heeft niet altijd te maken met enkel het salaris dat jij betaalt, maar het kan ook door inkomsten komen waar je als werkgever geen zicht op hebt. De medewerker is de enige persoon die bij jou mag aangeven, om bij voorbaat, in te schalen in een hoger belastingtarief. Wil jij weten hoe je medewerkers hiervoor kan behoeden? Wij helpen je graag op weg!

Cao’s ‘Schaak’ of ‘mat’?

In het jaar 2019 lopen veel cao’s af.

Dat is veelal terug te herleiden naar onderhandelingen of in een eerder stadium vastgelopen. Wat heeft dit voor gevolgen voor de medewerker in de cao-loze periode? Cao’s die zijn afgelopen of op het punt staan om af te lopen dit jaar zijn; VVT, Jeugdzorg, ZKN en Ziekenhuizen. Heb jij vragen over één van deze cao’s? Dan helpen we je graag verder.

Wil jij maandelijks op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen in de salarisadministratie? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven

Chantal Wouters

Salarisspecialist

Chantal Wouters

Salarisadministrateur

©2022 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact