Voor een klant in de gehandicaptenzorg hebben wij de afgelopen periode een groot project mogen begeleiden. Deze zorgorganisatie biedt met meer dan 3000 medewerkers zorg aan meer dan 5000 mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking. We vertellen je graag meer over dit project en onze aanpak.


De overstap naar AFAS

In januari 2021 heeft deze zorgorganisatie de overstap gemaakt naar AFAS. De hele salarisafdeling is betrokken geweest bij dit grote project. Het belangrijkste doel voor hen was om een optimale en stabiele salarisverwerking te creëren. Naast de reguliere werkzaamheden en de afronding van de salarisverwerking van 2020 is het salaristeam druk bezig geweest met de overstap naar AFAS. De Manager Operations zag de druk op dit team toenemen en heeft ondersteuning en advies gevraagd aan Cure4.


Door het inzetten van collega’s van Cure4 kon het salaristeam zich focussen op de doorlopende werkzaamheden en het afhandelen van zaken in het oude systeem. Onze Payroll Expert Wout van den Berg heeft dit team de afgelopen weken begeleid. Hij vertelt hierover: ‘Zowel op het vlak van salarisadministratie als op HR heb ik de afgelopen tijd het salaristeam van deze organisatie ondersteunt. We hebben een consultant ingezet om het salaristeam te ondersteunen met de dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor kon één medewerker zich volledig focussen op het inrichten van het nieuwe systeem AFAS. Doordat we met zijn tweeën waren kon ik mij bezig houden met het optimaliseren van processen en het adviseren van de inrichting van AFAS.’

Optimale processen

‘Zo heb ik onder andere verschillende automatische controles ingericht voor deze organisatie. De salarisadministratie wordt nu maandelijks automatisch gecontroleerd op een aantal punten en het salaristeam ontvangt een signalering als er iets aan de hand is. Hierdoor hoeft iemand uit het salaristeam dit niet meer telkens zelf te controleren en dit scheelt hen een hoop tijd. Voorbeelden zijn een controle als voor iemand het jaarloon bijzonder tarief onverwacht wijzigt of als de inhouding IZZ premie afwijkt van een eerdere maand.


Hiernaast ben ik bezig geweest met de meerkeuze arbeidsvoorwaarden via de standaard inrichting keuzemodel van AFAS. Samen met het salaristeam hebben we deze doorgelopen en aangepast naar de specifieke wensen van de klant en vervolgens live gezet.’

Alles draait om samenwerking

Deze zorgorganisatie heeft gekozen voor AFAS omdat dit beter paste bij hun organisatie. Er is namelijk meer maatwerk mogelijk. De belangrijkste vraag die Wout zichzelf altijd stelt is: ‘Hoe zorgen we ervoor dat het ook echt maatwerk wordt en volledig aansluit en past bij de organisatie? We willen altijd onszelf de vraag waarom we iets op een bepaalde manier inrichten en of het ook nodig is. Daarmee neem je de klant altijd mee in alles wat je doet en hoe iets is ingericht. Voor de organisatie is het heel leerzaam zijn te zien hoe je iets hebt opgelost. Dat is voor mij de basis van een goede samenwerking met de klant en zorgt ervoor dat ze zelf de mogelijkheid hebben om verder te komen in de ontwikkeling van Profit.


Bij een groot project zoals deze knippen we het project altijd op in behapbare stukken. Per onderdeel kijken we of alles goed staat en vervolgens zetten we het live. Door het project in delen op te leveren hou je het overzichtelijk en werk je telkens naar een volgende stap toe. Hierdoor werken we beter en efficiënter naar het uiteindelijke doel: het succesvol afronden van het project zodat de organisatie weer een vliegende start kan maken.’

Neem contact met ons op

Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we een hoop kennis meenemen vanuit succesvolle projecten bij andere zorgorganisaties. Zo kunnen we altijd een passend advies geven over hoe processen zo optimaal mogelijk ingericht kunnen worden.


Met onze Shared Services, een set aan innovatieve diensten op afstand, worden processen niet alleen gebundeld, geoptimaliseerd en beheerd, maar voorzien we de organisatie ook van deskundig advies en tijdelijke inzet van experts.

Heb je vragen hierover of ben je benieuwd wat we voor jouw zorgorganisatie kunnen betekenen? Onze collega’s staan klaar om je vragen te beantwoorden! Klik op de button om contact met ons op te nemen.

Stel hier je vraag

Wout van den Berg

Payroll Expert


Wout van den Berg

Payroll consultant

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen met onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief en je bent altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Ik wil op de hoogte blijven!

©2023 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact