2

318

773

NZa past regelgeving aan vanwege coronavirus

De zorg heeft te maken met grote drukte door de toename van het aantal mensen met een coronabesmetting. Zij zetten alle zeilen bij om goede zorg te blijven leveren. Net als Cure4 wil de NZa de zorgprofessionals vanuit haar rol optimaal ondersteunen in hun werk.


Face-to-face consulten medisch-specialistische zorg

Om de kans op besmetting te verkleinen en de druk op ziekenhuizen te helpen verlichten, wordt de regelgeving voor face-to-faceconsulten tijdelijk verruimt. Ziekenhuizen kunnen daarmee het eerste consult met een patiënt ook op afstand doen. Dat betekent een digitaal of telefonisch consult. Zij kunnen dit declareren bij de zorgverzekeraar, zonder dat dit gevolgen heeft voor de vergoeding. Mensen hoeven zo niet naar het ziekenhuis te komen als dat niet echt noodzakelijk is. We hebben de NVZ en de NFU, de koepels voor aanbieders van medisch-specialistische zorg, gevraagd om een concreet voorstel voor deze verruiming, zodat dit in de praktijk uitvoerbaar is. Verzekeraars worden ook betrokken bij deze oplossing.


Corona zorgt voor extra kosten in langdurige zorg

Zorgaanbieders maken de komende periode mogelijk extra kosten, bijvoorbeeld voor het isoleren en verplegen van besmette mensen en extra inzet van personeel. De NZa maakt daarvoor een regeling die vergelijkbaar is met de al bestaande BRMO-regel. Met de nieuwe regeling kunnen deze extra kosten in de langdurige zorg worden vergoed. In verband met de ernst van de coronasituatie kunnen zorgaanbieders hier ook achteraf een beroep op doen. De NZa streeft ernaar om deze regeling uiterlijk 1 juli te publiceren.


Meld knelpunten aan de NZa

De NZa staat in nauw contact met alle zorgverzekeraars en brancheverenigingen van zorgaanbieders om te zorgen dat mensen de zorg krijgen die zij nodig hebben. Mochten er belemmeringen zijn die dit in de weg staan, dan kun je dit melden aan de NZa. Zorgaanbieders en verzekeraars die knelpunten ontmoeten in de regelgeving, kunnen contact opnemen met de NZa. Op hun website is een overzicht van vragen en antwoorden beschikbaar.


bron : NZa

Samen beter 

Cure4 staat zij aan zij met de zorg en bedankt alle zorgprofessionals voor hun enorme inzet.

Wij sparren graag met jou over de impact van het coronavirus op de bedrijfsvoering. Daarom is speciaal de Helpdesk Gezonde Zorg in het leven geroepen!

Ik laat me graag adviseren! Helpdesk Gezonde Zorg


©2022 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact