Succesvolle ondersteuning Zaans Medisch Centrum

Cure4 werd door het Zaans Medisch Centrum gevraagd om de DBC-helpdesk te professionaliseren en om ondersteuning te bieden bij formele en materiële controles.

In het najaar van 2013 nam het aantal formele en materiële controles van zorgverzekeraars fors toe en moest er in een relatief korte tijd gezorgd worden voor een gestructureerde controleproces.

Klaas Veerman, manager Finance & Control van het Zaans Medisch Centrum: ‘Cure4 heeft in korte tijd gezorgd voor een gestandaardiseerd werkproces en inzicht in financiële impact en voortgang van de diverse controles. Daarnaast heeft Cure4 een grote bijdrage geleverd in de structurele verbetering van het registratieproces naar aanleiding van bevindingen in dit  controleproces. Door de combinatie van hun ervaring en uitgebreide kennis hebben zij er voor gezorgd dat er geen rechtmatige opbrengsten verloren gaan.”

Het Zaans Medisch Centrum heeft Cure4 tevens gevraagd de professionalisering van de DBC-helpdesk vorm te geven. Managing consultant Frouke Snoep vertelt: “De eerste stap bij een professionaliseringsslag als deze is het vaststellen van de doelen van de afdeling en het afbakenen van verantwoordelijkheden. Belangrijk verbeterpunt bleek daarbij de transitie van het achteraf corrigeren van de bronregistratie door de DBC-helpdesk naar het faciliteren van de bron om daarmee zorg te dragen voor een éénmalige correcte registratie.”

Het Zaans Medisch Centrum is hét ondernemende ziekenhuis voor inwoners van de Zaanse Regio. Het ZMC hecht veel waarde aan het leveren van goede, veilige en patiëntgerichte medisch specialistische zorg waarin de patiënt centraal staat.


Notice: Trying to get property 'meta_value' of non-object in /var/www/vhosts/cure4legal.nl/httpdocs/wp-content/plugins/mw-modules/MWModules.php on line 93

©2020 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact