Terugblik Innovatie in de Zorg

Op 17 april jl. organiseerde Cure4 de kennisbijeenkomst Innovatie in de Zorg. Met dank aan de inspirerende presentaties van Jeroen Schenk (Cure4), Evert Mulder en Gunter Sandino (CleVR) was het een geslaagde middag.

Jeroen Schenk, managing partner van Cure4, trapte de middag af met zijn verhaal over de introductie van innovatie in de zorg.  Veel zorgorganisaties vinden het noodzakelijk om met e-health aan de slag te gaan, maar slechts een klein aantal organisaties zijn er daadwerkelijk mee bezig. Volgens Jeroen vergt het succesvol toepassen van e-health in een zorgorganisatie zeker niet alleen een ICT project, maar veel meer nog een verandertraject met vaak als uitgangspunt de regiefunctie van de patiënt/cliënt.

Bekijk hier de presentatie van Jeroen Schenk.

Guntur Sandino is als CEO en oprichter van CleVR actief betrokken bij het ontwikkelen van serious gaming toepassingen (3D Virtual Reality) voor therapeutische doeleinden. Tijdens zijn presentatie werd duidelijk dat zijn toepassingen vooral worden gebruikt bij het behandelen van angststoornissen zoals vliegangsten. Volgens Guntur leverde de overgang van virtueel naar realiteit na een behandeling geen problemen op voor de client en leverde zelfs mooie eindresultaten op; een wandcollage van postkaarten vanuit het buitenland gestuurd door clienten met vliegangsten. Of liever gezegd ex-clienten.

Bekijk hier de presentatie van Guntur Sandino.

Evert Mulder nam in 2010 bewust afscheid van zijn rol als bestuurder bij een grotere zorgorganisatie in de VVT met als doel om zich als zelfstandige bezig te houden met het bevorderen van het gebruik van ICT in de zorg.  Volgens Evert moet ICT in de zorg vooral oplossingsgericht zijn; het moet helpen de procesinrichting doelmatiger te maken en de arbeidproductiviteit te verhogen.

Bekijk hier de presentatie van Evert Mulder.

   

Eerstvolgende kennisbijeenkomst Zorgcontractering

Tevens zijn we verheugd te melden dat Cure4 op 29 mei a.s. een kennisbijeenkomst over Zorgcontractering heeft gepland. De eerste zorgverzekeraar heeft al aangekondigd in mei te beginnen met de contractering voor 2014. De aanmelding voor deze kennisbijeenkomst start volgende week en zal kenbaar gemaakt worden via de Linkedin groep ‘Ondernemen in de Zorg’ en via www.cure4.nl

Lees hier meer informatie over zorgcontractering.


Notice: Trying to get property 'meta_value' of non-object in /var/www/vhosts/cure4legal.nl/httpdocs/wp-content/plugins/mw-modules/MWModules.php on line 93

©2020 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact