Terugblik Meer doen met minder!

Op 16 april organiseerde Cure4 de kennisbijeenkomst Meer doen met minder!
Voor deze bijeenkomst was er veel belangstelling en geeft aan dat het een actueel en belangrijk thema is.

Tijdens de bijeenkomst presenteerden de sprekers diverse mogelijkheden en oplossingen voor het juist inspelen op de aangekondigde veranderingen in de AWBZ. De veranderingen zullen een behoorlijke impact hebben op de bedrijfsvoering. Maar hoe kunt u als instelling hier het beste op acteren?

Hand omhoog2

Jone Oosterhoff benadrukte in zijn verhaal dat de klant centraal moet staan. Wat ervaart de klant en wat zijn de verwachtingen van zowel de klant als de zorginstelling? Middels de Customer Journey methode is het mogelijk de customer experience en verwachtingsmanagement bij te sturen en te optimaliseren.

Aan de hand van zijn motto “Baat het niet dan schaadt het wel” legt Leo van de Voort uit dat instellingen niet zomaar iets moeten gaan proberen, maar juist bedrijfsmatiger te werk moeten gaan en een doordachte strategie en beleid moeten gaan voeren. Leo is een duidelijke voorstander van meer aandacht besteden aan de economic value van een zorginstelling. Het financiële huishouden meer en beter laten aansluiten op de markt, vraag en aanbod, kostprijs en concurrentie.

Leo2

Dries van Acker vertelde een helder verhaal over het belang en meerwaarde van gezonde bedrijfsondersteuning bij instellingen. Bezuiniging en flexibilisering van de ondersteuning via een gestructureerde aanpak, waarbij de afnemers van ondersteunende diensten het waardeoordeel geven over die diensten. Waarna de ondersteuning zelf betrokken wordt bij het bedenken van veranderingen en bezuinigingen die leiden tot de te behalen taakstelling. Het resultaat: een slimme en gezonde herinrichting van uw ondersteuning.

De presentatie kunt u hier bekijken: http://bit.ly/1pwH7nD

—————————————————————————————————————–

Eerstvolgende kennisbijeenkomsten
– Zorgcontractering GGZ | woensdag 4 juni
– Zorgcontractering Somatiek | donderdag 12 juni

Meer info: www.cure4.nl/kennisdelen


Notice: Trying to get property 'meta_value' of non-object in /var/www/vhosts/cure4legal.nl/httpdocs/wp-content/plugins/mw-modules/MWModules.php on line 93

©2020 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact