Verslag Zorgcontractering 2015

Op 12 en 17 juni organiseerde Cure4 met als thema zorgcontractering 2015 in de somatiek en de GGZ. Het waren succesvolle bijeenkomsten met veel interactie en discussie. Lees hieronder het volledige verslag van beide bijeenkomsten.

SESSIE SOMATIEK

Meerwaardecreatie
Wat heeft Henry Ford, Watson en hoogspringen met de zorg te maken? Juist, meerwaardecreatie. In deze tijd is het voor zorginstelling noodzakelijk om helder te hebben wat hun toegevoegde waarde is naar hun cliënten en patiënten. Jeroen Schenk lichtte aan de hand van sprekende en inspirerende voorbeelden toe dat het creëren van meerwaarde niet ingewikkeld hoeft te zijn. Bekijk de presentatie van Jeroen Schenk.

Achmea beleid 2015
Ziekenhuizen en ZBC’s hebben al de nodige ervaring opgedaan in het zorgcontracteerproces. De prangende vraag is hoe zorgverzekeraars zich volgend jaar gaan opstellen. Frans Schaepkens vertelde  in zijn presentatie over de werkwijze van Achmea en hoe het beleid voor 2015 er uit komt te zien. Bekijk de presentatie van Frans Schaepkens.

Hinderpaalverbod
Nieuwe ontwikkelingen rondom het Artikel 13 van de ZVW (hinderpaalverbod) zorgen nog steeds voor veel onduidelijkheid. Wordt deze wet aangepast, per wanneer en wat voor invloed heeft op het werkveld? Klaas Meersma zette in zijn verhaal o.a. het juridisch kader uiteen en gaf toelichting op de ontwikkelingen rondom het hinderpaalverbod (art.13). Bekijk de presentatie van Klaas Meersma.

SESSIE GGZ

Inzicht in behandelaanbod
Inzicht in het eigen behandelaanbod levert veel voordelen op voor een zorginstelling. Aan de hand hiervan kan bijvoorbeeld de kostprijs bepaald worden en dus ook een realistische verkoopprijs en marge gehanteerd worden. Colinda de Jong stelt in haar presentatie dat het belangrijk is om inzicht te krijgen in het behandelaanbod, zodat men beter voorbereid aan de onderhandelingen met de verzekeraar kan beginnen. Bekijk de presentatie van Colinda de Jong.

Verkoopteam Rivierduinen
Waarom niet een verkoopteam samenstellen, de onderhandelingstechnieken verbeteren en haalbare verkoopdoelstellingen opstellen? Deze werkwijze heeft Jacques van Zoelen succesvol toegepast in zijn organisatie en daar plukt Rivierduinen nu de vruchten van. Bekijk de presentatie van Jacques van Zoelen.

VGZ beleid 2015
De wijzigingen in de basis en gespecialiseerde GGZ heeft wel degelijk invloed op de zorgcontractering van 2015. Martijn van Wijklichtte in zijn verhaal de belangrijkste aandachtspunten en valkuilen toe en benadrukte het belang van goede samenwerking met de verzekeraar en een goede voorbereiding op de onderhandelingen. Bekijk hier de presentatie van Martijn van Wijk.


Notice: Trying to get property 'meta_value' of non-object in /var/www/vhosts/cure4legal.nl/httpdocs/wp-content/plugins/mw-modules/MWModules.php on line 93

©2020 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact