Wake up call! Zelfonderzoek 2016 komt er aan.

Het tijdspad van het nieuwe Zelfonderzoek voor de ziekenhuiszorg heeft een grondige metamorfose ondergaan en zal nu al van start moeten gaan. Bekijk de nieuwe planning

Wat verandert er?

Planning

Zorgverzekeraars Nederland heeft voor dit jaar besloten om de planning van het zelfonderzoek 2016 voor de ziekenhuiszorg naar voren te schuiven. Hierdoor komt de uitvoer van het Zelfonderzoek 2016 dicht op de uitvoer van 2015 te zitten. Dit vraagt een hoop inzet en flexibiliteit van de zorgadministraties. Daarboven op komt in januari/februari naast de afronding en correctiewerk van Zelfonderzoek 2015 nog de financiële afronding van 2016 in de vorm van een jaarverslag.

Op dit moment zouden de eerste query’s gereed moeten zijn en vindt direct hierop het bevriezen van de onderzoekspopulatie, de zogenaamde freeze, plaats. Door deze planning te hanteren sluiten het Zelfonderzoek en de werkzaamheden van de accountant beter op elkaar aan.

Tijdslijn Zelfonderzoek 2016  – Ziekenhuiszorg

Controlepunten

Naast een veranderde planning, zijn de controlepunten ook veranderd. Neem daarom niet zonder meer de query’s van Zelfonderzoek 2015 over!

Een aantal controlepunten die nauwelijks voorkomen of nauwelijks impact hebben, zijn dit jaar uit de controle verwijderd. De overige controlepunten hebben echter een verdiepingsslag ondergaan en er zal nog meer nadruk komen te liggen op integrale controles en correcties op microniveau.

Hoewel er dit jaar dus minder controlepunten uitgevoerd moeten worden, is de verwachting dat het Zelfonderzoek wederom een intensief proces zal gaan worden.

Benieuwd hoe wij uw organisatie het beste kunnen ondersteunen? Wij vertellen u daar graag meer over.

Klantcase Zaans Medisch Centrum


Notice: Trying to get property 'meta_value' of non-object in /var/www/vhosts/cure4legal.nl/httpdocs/wp-content/plugins/mw-modules/MWModules.php on line 93

©2020 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact