Op maat gemaakte oplossingen

Business Consultancy

Als Business Consultants begrijpen we dat elke zorgorganisatie uniek is. Daarom leveren we op maat gemaakte oplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften, doelstellingen en uitdagingen van elke klant. Ons team van deskundige consultants combineert diepgaande kennis van de zorgsector met bewezen methodologieën om duurzame resultaten te behalen en bij te dragen aan de groei en het succes van jouw zorgorganisatie. Wij helpen zorgorganisaties met diverse uitdagingen, waaronder:

 • Het ontbreken van inzicht in cijfers en stuurinformatie om weloverwogen beslissingen te nemen;
 • Het beheersen van en grip hebben op processen;
 • Het voldoen aan veranderende wet- en regelgeving;
 • Het begeleiden van grote veranderingen binnen organisaties;
 • Het transformeren van afdelingen en teams.

Binnen de zorgsector zijn er veel ontwikkelingen en uitdagingen waar organisaties tegenaan lopen. Denk daarbij aan krapte in de arbeidsmarkt, stijgende zorgkosten en regelmatig veranderende wet- en regelgeving. Ben jij voorbereid op mogelijke veranderingen? Ook als een van je medewerkers opeens uitvalt? En heb jij als zorgorganisatie een duidelijk beeld waar jouw zorgorganisatie over 10 jaar staat? Er zijn veel redenen te noemen waarom het als zorgorganisatie belangrijk is om een heldere visie op de lange termijn te hebben. Door het herkennen van kansen en mogelijke bedreigingen, kunnen zorgorganisaties zich optimaal voorbereiden op succes in een steeds veranderende omgeving.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

De Ideale Zorgorganisatie (IZO)

Om de belofte meer tijd + aandacht + geld voor zorg waar te kunnen maken, is het belangrijk om gezonde organisaties te ontwikkelen die mee kunnen bewegen met maatschappelijke veranderingen en trends. Vanuit die gedachten hebben we daarom een visie en meetinstrumenten ontwikkeld om jouw zorgorganisatie te begeleiden op weg naar de Ideale Zorgorganisatie.

Elke organisatie is uniek. En daarom onze oplossingen ook. Wij hebben in het verleden voor diverse opdrachtgevers verschillende projecten gedraaid. Om een beeld te schetsen van de mogelijkheden, worden hieronder een aantal voorbeelden genoemd. We komen graag in contact met jouw organisatie om te onderzoeken welke oplossing het beste past bij jouw uitdaging(en).

 • Datagedreven werken. We bieden op maat gemaakte oplossingen die specifiek zijn ontwikkeld om zorgorganisaties te ondersteunen bij het volledig benutten van hun datapotentieel.
 • Procesoptimalisatie in bedrijfsvoering. Onze consultants analyseren bestaande werkstromen om inefficiënties te identificeren en ontwikkelen vervolgens strategieën om deze aan te pakken.
 • Verbeteren van stuurinformatie. We helpen organisaties bij het verkrijgen van diepgaand inzicht in cijfers en stuurinformatie. Door geavanceerde analysetechnieken toe te passen op de beschikbare gegevens, kunnen we trends en patronen identificeren die voorheen mogelijk verborgen waren gebleven.
 • Verandermanagement. Onze expertise strekt zich uit tot het begeleiden van organisaties door veranderingen heen, waarbij we strategieën ontwikkelen en implementeren voor een soepele overgang en om de weerstand bij medewerkers te minimaliseren.

Onze dienstverlening in verschillende vormen

Analyse en advies

Als Business Consultants begrijpen we de unieke behoeften van elke zorgorganisatie. We bieden op maat gemaakte adviezen die zijn afgestemd op de specifieke uitdagingen en doelstellingen van onze klanten. Hiervoor hebben wij diverse scans ontwikkeld, maar is er ook maatwerk mogelijk. Voorbeelden van onze scans zijn:

 1. Ideale Zorgorganisatie Scan
 2. Procesverslimmer Kickstarter
 3. Datavolwassenheidsscan
 4. Slimme Administratie Scan

 

Projectmanagement

Wij hebben een bewezen staat van dienst in het succesvol managen van diverse projecten binnen de zorgsector. Ons ervaren team van projectmanagers neemt de leiding over complexe projecten binnen zorgorganisaties, waarbij zij zorgen voor strakke planning, effectieve communicatie en nauwgezette monitoring om projectdoelstellingen te behalen. Een aantal voorbeelden van projecten:

 1. Verandertrajecten en verandermanagement
 2. Begeleiding naar datagedreven werken
 3. Verandering processen en werkwijzen o.b.v. wetswijzigingen
 4. Optimaliseren van zorgadministratieve processen

Interim dienstverlening

Als Business Consultants zetten wij ons ook regelmatig in als interim. Wij bieden tijdelijk leiderschap en expertise binnen zorgorganisaties om operationele continuïteit te waarborgen, veranderingsinitiatieven te leiden of specifieke uitdagingen aan te pakken. Dit kan bijvoorbeeld in de volgende functies:

 1. Teamleider Zorgadministratie
 2. Programmamanager
 3. Beleidsmedewerker
 4. Procesbegeleider

Corrie Wageveld bij WelThuis:

“We zien in de zorg, maar ook op ondersteunende functies binnen onze organisatie, de krapte van de arbeidsmarkt terugkomen. Op dit moment hebben wij specifiek op Zorgadministratie een knelpunt. Hiervoor hebben we de ‘Procesverslimmer Kickstart’ laten uitvoeren door Cure4.”

Onze klanten

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend het gesprek aangaan met onze consultants? Neem dan contact met ons op. Ons team staat klaar om jouw specifieke behoeften te bespreken, kennis te maken met jouw organisatie en de mogelijke uitdagingen en vraagstukken te identificeren. Naar aanleiding van het eerste kennismakingsgesprek bieden we een advies op maat.

Neem contact met ons op