Workshop

Procesmanagement in de zorg

Zelf aan de slag om processen te optimaliseren voor jouw zorginstelling? Dan is de Workshop Procesmanagement de ideale cursus voor jou en je collega’s. Leer in een informele en interactieve setting hoe processen tussen afdelingen met elkaar zijn afgestemd en krijg de handvatten mee om zelf te optimaliseren. Vul je rugzak met nieuwe methodieken, tools, en praktische toepassingen die je kunt gebruiken om processen te identificeren, beschrijven en analyseren.

Leuke interactieve sessie.

In twee dagen neemt een Business Consultant jouw team mee in de wereld van procesmanagement.

Dag 1

Om complexe processen in (administratieve) organisaties efficiënter in te richten, is het de kunst om deze processen te beschrijven, visueel weer te geven en inefficiënties in deze processen te identificeren. We nemen je op dag 1 mee in het ‘waarom’ van procesbeschrijving. Vervolgens gaan we samen aan de slag met verschillende methodieken en tools om processen zo goed mogelijk in kaart te brengen. De eerste dag sluiten we af met een casus waarin je hands-on aan de slag gaat met het maken van een procesbeschrijving.

Leuke kennismaking met processen, leuke opzet.

Dag 2

In de tweede sessie gaan we dieper in op de vertaalslag van procesbeschrijving naar de werkvloer. We ruilen de eerder gemaakte casus om voor jouw eigen processen die we gaan analyseren door verschillende oorzaak-gevolg relaties te onderzoeken. Vervolgens maken we de link naar de werknemers op de vloer. Hoe kom je tot procesverbeteringen en hoe komt dit terug in de dagelijkse werkzaamheden? We hebben het over de verschillende manieren om procesbeschrijvingen- en verbeteringen beschikbaar te stellen aan de organisatie, maar vooral over hoe ze geadopteerd worden en kunnen worden geborgd binnen organisaties.

Goede introductie voor procesmanagement.

Duur: 3 uur per workshop (6 uur totaal)

Interesse in de Workshop Procesmanagement voor jouw zorgorganisatie? Vul het formulier hieronder in en we nemen contact met je op.

Onze klanten

Op zoek naar handvatten om processen te optimaliseren? Geef je op voor de workshop procesmanagement! In de workshop van een dagdeel leiden we je door alle facetten van procesmanagement zodat jij processen leert identificeren, beschrijven en stroomlijnen. Deze interactieve sessie vindt plaats in Utrecht.

  • Praktische toepassingen: leer hoe procesmanagement zorgprofessionals meer tijd geeft voor zorg.
  • Voordelen: we nemen je mee in het ‘waarom’ van procesbeschrijving.
  • Verkennen: we gaan samen aan de slag met verschillende methodieken en tools om jouw processen zo goed mogelijk te optimaliseren.
  • Neem zelf de regie: ga zelf aan de slag met het identificeren van knelpunten en stroomlijnen van processen.
  • Stel je vragen en krijg direct antwoord van onze experts.

Doelgroep: Je bent een ervaren medewerker in de zorgadministratie, kwaliteit en beleid, backoffice, financiële administratie of ander ondersteunend team en hebt enig zicht op processen binnen jouw afdeling. Deze workshop is ook geschikt als je een rol als interne verbeteraar of procesdeskundige binnen een zorgorganisatie hebt.

Deze sessie is interessant voor de volgende sectoren: GGZ, jeugdzorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg.

Interesse in de Workshop Procesmanagement?

Vul het formulier in en we nemen contact met je op.