Outsourcing in de zorg

Zorgadministratie

De zorgadministratie vormt het middelpunt van een zorgorganisatie, waar collega’s nauw samenwerken met controllers, zorgprofessionals en applicatiebeheerders. Alles is gericht op het optimaal ondersteunen van het primaire zorgproces voor de cliënten. Het is essentieel dat je als organisatie volledige controle hebt over alle processen binnen de zorgadministratie, aangezien tijdige en correcte declaraties van groot belang zijn.

In een dynamische omgeving, gekenmerkt door ingrijpende veranderingen in wet- en regelgeving en de implementatie van nieuwe bekostigingssystematieken, is het noodzakelijk om voortdurend te schakelen en op de hoogte te blijven. Hierbij dien je rekening te houden met uiteenlopende eisen van gemeenten, verzekeraars en/of zorgkantoren. Dit vormt een kennisintensieve en tijdrovende taak. Om deze uitdagingen aan te gaan, hebben wij De Ideale Zorgadministratie ontwikkeld. Onze experts kunnen zorgdragen voor het volledige beheer van jouw zorgadministratie, waardoor jullie je kunnen richten op andere cruciale taken binnen de organisatie. Wij gaan verder dan alleen het verwerken van facturatie in de ondersteuning van de zorgadministratie. Of het nu gaat om het beheren van het berichtenverkeer, het indienen van declaraties of het vaststellen van indicaties, wij hebben de expertise om deze taken op afstand uit te voeren en effectief te beheren.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie

Concreet houdt dit in dat we ervaren zijn in het omgaan met verschillende systemen en processen, zoals Vecozo, DBC, stamgegevens, contractbeheer, zorgproducten, rapportages en zorgplannen. We begrijpen dat het succesvol beheren van deze aspecten cruciaal is voor een soepele werking van de zorgadministratie. Door op afstand ondersteuning te bieden, kunnen we efficiënt inspelen op de behoeften van de organisatie en de benodigde flexibiliteit bieden om snel veranderingen in wet- en regelgeving, financieringsstructuren en administratieve vereisten op te vangen.

Met onze volledige focus op de zorg en ruime ervaring in diverse administraties waaronder de financiële, zorg-, salaris- en HR-administratie ontzorgen en verslimmen we dagelijks zorgorganisaties. Zo borgen wij een kwalitatieve administratie, rekening houdend met de zorgbekostiging en financiële en fiscale wet- en regelgeving.

Je zorgadministratie uitbesteden?

Wil je graag meer lezen over waarom zorgorganisaties kiezen voor het uitbesteden van hun zorgadministratie? Wij hebben de 10 meest gekozen redenen voor je uiteengezet in een brochure.

Onze klanten

Ben je een zorgaanbieder met 10 tot 200 cliënten?
Dan hebben we met MijnZorgdeclaratie een mogelijke oplossing voor jou! MijnZorgdeclaratie is een declaratieportaal en gebruiksvriendelijk ECD in één. Het portaal geeft jou als zorgaanbieder de mogelijkheid om eenvoudig de geleverde zorg te registreren. Wij verzorgen vervolgens maandelijks op basis van jouw ingevoerde gegevens de declaraties en aanleveringen. En staan wij altijd voor je klaar als je vragen hebt!

Als zorgverlener wil je al je tijd en aandacht geven aan de beste zorg voor je cliënten. Toch is het belangrijk dat het declareren van je geleverde zorg goed gebeurt. Je declaraties moeten juist gespecificeerd worden en ook nog in het juiste format worden aangeleverd bij VECOZO. Met de declaratieservice MijnZorgdeclaratie.nl van Cure4 kan dit snel, simpel, veilig én zonder berichtenconverter.

Meer weten over MijnZorgdeclaratie?

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend het gesprek aangaan over uitbesteden van jouw zorgadministratie? Neem dan contact met ons op. Ons team van experts staat klaar om jouw specifieke behoeften te bespreken en je te voorzien van advies op maat.

Neem contact met ons op