Klantverhaal13 aug 2020

Outsourcing

HWW zorg naar de ideale zorgadministratie

Binnen Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW zorg) speelde de vraag naar het herinrichten van alle ondersteunende diensten. Zo ook de zorgadministratie en bijbehorende processen. Om hierin de juiste keuzes te maken heeft Cure4 als eerste een analyse gemaakt van de huidige inrichting en processen en een schets gemaakt van de wenselijke situatie. Hierna is geadviseerd hoe deze wenselijke situatie bereikt kan worden.

Huidige processen in kaart gebracht
Om tot een goede analyse te komen zijn de volgende drie gebieden onder de loep genomen: de zorgadministratieve processen, de medewerkers die onderdeel zijn van deze processen en het systeem waarmee er gewerkt wordt.

In samenwerking met de medewerkers van HWW zorg zijn alle huidige processen die raakvlakken hebben met het zorgadministratieve proces in kaart gebracht. Als eerste is er gekeken hoe de processen op dit moment precies zijn ingericht. En voldoen deze aan alle wet- en regelgeving? Ook de eigen kennis en ervaring van de afdeling, de manieren van kennisdeling en hoe er gecommuniceerd wordt zijn besproken. De laatste vraag, zeker niet de minst onbelangrijke, is ook beantwoord: in hoeverre is het ECD efficiënt ingericht?

Advies om tot de ideale zorgadministratie te komen
Door onze jarenlange ervaring bij het optimaliseren van zorgadministraties hebben wij ‘de Ideale Zorgadministratie’ ontwikkeld. Met dit model nemen we organisaties mee in wat er nodig is om een moderne zorgadministratie te voeren, wat zorgt voor meer verbinding met alle betrokkenen. Dit hebben we ook bij HWW zorg ingezet om samen tot de meest efficiënte processen te komen.

Alle resultaten die uit de analyses zijn gekomen zijn als basis gebruikt voor het advies dat aan HWW zorg is gegeven. Dit advies bestond uit quick wins, maar ook uit lange termijn doelstellingen die de ideale zorgadministratie omschrijft en handige tools om daar te komen.

In lijn met de visie en missie van HWW zorg is het ideale zorgadministratieve proces opgezet, van zorgverkoop tot goedgekeurde jaarrekening. Het advies kan dus direct in praktijk gebracht worden.

“Wat we uiteindelijk bereikt hebben is voor ons een handvat geweest om te starten met verandering. Ik zou Cure4 zeker aanraden! Er is een waarheidsgetrouw beeld geschetst, met hele praktische adviezen voor verbetering.” – Peter Cvetkovic

Over HWW zorg
Zo lang mogelijk zelfstandig leven is voor iedereen belangrijk. Fijn oud(er) worden op de manier die het best bij iemand past, thuis in een vertrouwde omgeving of als bewoner in een woonzorgcentrum of verpleeghuis. Haagse Wijk- en Woonzorg (HWW zorg) is een wijkgerichte zorgorganisatie waarbij de wensen en verwachtingen van de cliënt het uitgangspunt zijn van het bieden van zorg op maat.

Bekijk ook eens deze klantcases

Klantverhaal30 apr 2024

Uitbesteding van administratie: hoe Dialysecentrum Ravenstein tijd wint voor meer zorg

Bij Dialysecentrum Ravenstein zet een klein team zich in om optimale zorg te leveren. Om zich volledig te focussen op het verlenen van zorg, laten zij zich administratief ontlasten door Cure4.
Lees meer +
Klantverhaal22 feb 2024

Procesverslimmer Kickstart voor WelThuis

Structurele personeelstekorten, hoge werkdruk en toenemende administratieve lasten. Dit zijn voor veel zorgorganisaties geen nieuwe begrippen. Om de optimalisatiekansen in kaart te brengen, is voor WelThuis de Procesverslimmer Kickstart uitgevoerd.
Lees meer +
Klantverhaal26 mei 2023

Stichting Trajekt gaat live met AFAS Werving & Selectie

Stichting Trajekt is op 1 maart live gegaan met de module Werving & Selectie van AFAS, nadat Cure4 al eerder bij hen AFAS ERP en HRM geïmplementeerd had.
Lees meer +

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg! Schrijf je in