Blog17 jan 2024

Voorbereid op 2024

Het is weer tijd voor de jaarafsluiting en jaarrekening

Het nieuwe jaar is net van start gegaan. Daarom is het de hoogste tijd om bezig te gaan met de jaarafsluiting voor jouw zorgorganisatie.

Het nieuwe jaar is net van start gegaan. Daarom is het de hoogste tijd om bezig te gaan met de jaarafsluiting voor jouw zorgorganisatie. Een jaarafsluiting is een essentieel proces waarin alle financiële transacties van het afgelopen jaar worden afgerond en geëvalueerd. Het omvat het opmaken van financiële overzichten en het beoordelen en analyseren van de balans en winst- en verliesrekeningen.

Tijdens de jaarafsluiting worden ook eventuele correcties doorgevoerd en worden de financiële resultaten van het afgelopen jaar samengebracht. Dit proces biedt niet alleen inzicht in de financiële gezondheid van jouw zorgorganisatie, maar het vormt ook de basis voor strategische besluitvorming en planning voor het komende jaar.

Cure4 begrijpt de complexiteit van de jaarafsluiting en staat klaar om jouw zorgorganisatie te ondersteunen bij dit proces. Zo waarborgen wij de volledigheid van de opbrengsten en de verantwoording hiervan en zorgen wij op basis van de aangeleverde stukken voor opgeschoonde balansposten.

Een ander belangrijk onderdeel van de jaarafsluiting is de voorzieningen voor het personeel. Het doel van het opnemen van voorzieningen personeel tijdens de jaarafsluiting is om vooruit te kijken en financiële reserveringen te maken voor mogelijke toekomstige personeelsgerelateerde kosten. Denk hierbij aan jubileumuitkeringen, pensioenverplichtingen en langdurig ziekte. Door deze voorzieningen op te nemen, wordt er een realistische inschatting gemaakt van (potentiële) financiële verplichtingen.

Onze experts beschikken over uitgebreide ervaring in de zorgsector en begrijpen de specifieke uitdagingen waarmee zorgorganisaties te maken hebben. Er zijn verschillende manieren waarmee wij zorgorganisaties kunnen helpen met de jaarafsluiting en de jaarrekening. We gaan graag het gesprek aan om onze werkzaamheden af te stemmen op jouw behoeften.

  • Het opmaken van de jaarafsluiting. Aan de hand van diverse stukken, zoals inkoopfacturen, verkoopfacturen, banktransacties, huurcontacten, verzamelloonstaat en leningsovereenkomsten zorgen wij ervoor dat de balansrekeningen en winst- en verliesrekeningen worden opgesteld. Vervolgens kunnen wij het jaar definitief afsluiten.
  • De jaarrekening wordt samengesteld op basis van de jaarafsluiting. Na een bespreking met de accountant wordt de jaarrekening met de organisatie doorgenomen. Na goedkeuring moet de jaarrekening gedeponeerd worden bij DigiMV.
  • Financiële planning voor 2024. Onze consultants kunnen je helpen bij het opstellen van een gedegen financiële planning voor het komende jaar, gebaseerd op onder andere de resultaten van 2023. Dit stelt je in staat om proactief in te spelen op veranderingen en doelen te stellen voor het nieuwe jaar.

Onze experts zijn op de hoogte van de laatste regelgeving in de zorgsector. Wij zorgen ervoor dat jouw jaarafsluiting en jaarrekening voldoet aan alle wettelijke vereisten. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over hoe Cure4 jouw zorgorganisatie kan helpen bij een succesvolle jaarafsluiting en het realiseren van de financiële doelstellingen in het komende jaar.

Neem vrijblijvend contact op

Bekijk ook eens deze kennisbank artikelen

Blog12 mrt 2024

Wachttijdverzachters in de jeugdzorg

Wachtlijsten in de jeugdzorg zijn van alle tijden, maar de laatste jaren zijn flink toegenomen. Welke rol spelen wachttijdverzachters hierin?
Lees meer +
Blog04 mrt 2024

Laag percentage – bijzonder tarief 2024

Wat is het bijzonder tarief in 2024? En hoe wordt dit bepaald? En wat doe je als je in een te lage tariefgroep wordt beloond?
Lees meer +
Klantverhaal22 feb 2024

Procesverslimmer Kickstart voor WelThuis

Structurele personeelstekorten, hoge werkdruk en toenemende administratieve lasten. Dit zijn voor veel zorgorganisaties geen nieuwe begrippen. Om de optimalisatiekansen in kaart te brengen, is voor WelThuis de Procesverslimmer Kickstart uitgevoerd.
Lees meer +

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg! Schrijf je in