Wat gaat er nog veranderen in Profit voor het einde van het jaar?

In deze drukke tijd van het jaar voor de HR- en Salarisadministratie afdeling worden er door AFAS voor januari 2022 nog twee build releases gepland. We begrijpen dat niet iedereen tijd heeft om de volledige AFAS Open te bekijken. Daarom nemen we je in deze blog mee in de wijzigingen die er aan zitten te komen. Is je interesse gewekt? Via de pagina van AFAS of de AFAS help is veel informatie te vinden.

Heb je hulp nodig bij het inrichten van de nieuwe functionaliteit of advies over hoe je de nieuwe functionaliteit zo efficiënt mogelijk kan inzetten? Neem dan gerust contact met ons op! Wij kunnen je hierin ondersteunen.

Lijsten opnemen met sub sjablonen:
In je signaleringen per mail kan je met sub sjablonen meer informatie opnemen uit verschillende gegevensverzamelingen. Hierdoor kan je niet alleen op maandag een mail sturen hoeveel taken openstaan, maar kan je ook in dezelfde mail een overzicht meegeven met welke taken dit zijn en vanaf welk moment ze bij de ontvanger van de mail openstaan.

Logging op het publiceren van workflows
Deze is vooral voor applicatiebeheerders: bij de workflows die gebouwd en aangepast worden is het vanaf nu mogelijk om een logging te raadplegen van wanneer er aanpassingen zijn gedaan en wie deze heeft gedaan. Dus als je wil uitvinden wie als laatste een workflow heeft gepubliceerd en dus waarschijnlijk hier het meeste over weet is dit nu na te slaan in de mutatielogging.

Profielen koppelen aan signalen en workflows
Met het koppelen van profielen aan signalen en workflows kan je nog meer in detail bepalen hoe een taak wordt opgestart vanuit een signaal of workflow. In plaats van de workflow starten voor het versturen van een attentie bij zwangerschapsverlof kan je deze ook starten vanuit het profiel bloemetje, cadeaubon of felicitatiekaart. Aangezien je het profiel al vooraf koppelt hoef je in de nieuwe workflow die wordt opgestart niet meer te kiezen van welk profiel je gebruik gaat maken.

Workflow transitievergoeding
De workflow transitievergoeding is automatisch te starten vanuit de uit dienst melding. Voorheen moest in de uit dienst workflow al gekozen worden voor uitbetaling van de transitievergoeding. Dit was wel een handmatige actie. In de nieuwe update wordt het mogelijk om voor alle transitievergoedingen ervoor te kiezen op basis van de keuzes voor uit dienst de workflow voor de transitievergoeding te starten. Dit wordt op basis van de keuze voor initiatief en reden einde arbeidsovereenkomst gedaan.

Optimalisatie keuzemodel
In het keuzemodel zijn meerdere opties ingebouwd om handmatig achter de schermen nog wijzigingen door te voeren. Hoewel het keuzemodel is ingericht zodat aanpassingen niet nodig zijn is de praktijk weerbarstiger. Vanaf nu is het mogelijk de medewerker een beëindiging en wijziging door te laten voeren bij doorlopende aanvragen (denk aan een bedrijfsfitness of uitruil van reiskosten). Daarnaast krijgt de salarisadministrateur de mogelijkheid om in geval van uitzondering ook achter de schermen iets aan te passen. Dit kan handig zijn bij de overgang naar het keuzemodel als er reeds regelingen zijn opgestart via een andere weg die je wil gaan combineren. Maar ook als een medewerker voor een bepaalde reden een nieuwe aanvraag moet doen en daardoor zijn ingangsdatum 3 maanden later ligt dan bij zijn eerste aanvraag kan je ervoor kiezen dit aan te passen.

Aanzegging en dienstverband afsluiten
Bij het beëindigen van een dienstverband is het veld datum aanzegging toegevoegd voor een juiste vastlegging van deze datum. Daarnaast is het mogelijk geworden om een enkel dienstverband (in geval van nevendienstverbanden) af te sluiten als hier al wel een einddatum is gevuld. Voorheen kon dit alleen in Profit worden aangepast, deze mogelijkheid word nu echter ook geboden via InSite. Hiermee voldoet Profit aan een wens die al geruime tijd ligt bij de afdeling ontwikkeling.

Profit build 20
Wat kunnen we de komende build nog verwachten? Dit gaat om de uitlevering van december 2021 en zit er dus al snel aan te komen. Voor zover nu bekend worden hier minder zaken uitgeleverd. Het kan ook zijn dat nog niet alles bekend is.
De punten waar wij benieuwd naar zijn op dit moment is:

  • Uren boeken voor medewerkers met gedeeltelijk verzuim
  • Het geven van kleuren aan workflowstatussen
  • Voorlopige loonstroken tussentijds verstrekken

Wout van den Berg

Payroll consultant

Wout van den Berg

Payroll consultant

©2024 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact