Blog24 mei 2022

Financiële administratie

Een optimale jaarrekeningdankzij EQili

Al jaren ondersteunen wij zorgorganisaties bij hun financiële administratie. Om de maandafsluiting en jaarrekening zo optimaal mogelijk te laten verlopen, zetten wij EQili in. Deze online oplossing zorgt voor een gestructureerde, juiste, tijdige en volledige maandafsluiting en jaarrekening. In deze blog vertel ik je graag meer over EQili en hoe wij dit bij zorgorganisaties inzetten.

EQili wordt ingezet als een checklist voor alle af te werken punten voor de maandafsluiting en jaarrekening. Je kunt zo op een eenvoudige manier controleren of alle benodigde stappen zijn uitgevoerd op het juiste moment. Het maakt het afsluitingsproces gemakkelijker aan te sturen, te monitoren en evalueren. De stappen kun je geheel naar wens inrichten. Je kunt namelijk zelf bepalen wat de uit te voeren stappen zijn en voor welke datum iedere stap afgehandeld moet zijn. Zo beslis je zelf in welke volgorde taken afgevinkt moeten worden en werk je altijd naar een afsluitingsdatum toe.

Verklein de kans op fouten
We zien vaak dat zorgorganisaties nog veel werken met verschillende lijstjes in Excel en Word. Eén van de belangrijkste voordelen van het gebruik van EQili is dat al deze losse lijstjes verleden tijd zijn! Met EQili is er één overzichtelijke lijst met af te werken taken. Ter ondersteuning van de tekstuele toelichting kunnen er per taak bijlagen worden toegevoegd met aanvullende informatie. Door te werken middels een flow kunnen je collega’s taken reviewen. De eventuele reviewer heeft de mogelijkheid om een taak af te keuren en deze eventueel met commentaar retour te sturen naar de eerstverantwoordelijke medewerker. Dit zorgt voor eenduidigheid en verkleint de kans op fouten.

Altijd inzicht in de voortgang
Voor onze klanten is het belangrijk dat zij altijd zelf inzicht houden in het proces. We delen daarom de data uit EQili, zodat onze klanten zelf het dossier en de voortgang kunnen inzien. Zo hebben zij altijd een overzicht van de taken die nog uitgevoerd moeten worden en kunnen zij zien of alles nog volgens schema verloopt.
Als de verantwoordelijkheid van de uitvoer van een taak bij onze klant ligt, kunnen deze eenvoudig worden toegewezen. Voor bijvoorbeeld het jaardossier of de interim controle, kan de informatie en data ook veilig gedeeld worden met de betrokken accountant. Zo kun je altijd zien hoe je ervoor staat en welke stukken gereed zijn voor de beoordeling van de accountant. De accountant kan op zijn beurt in EQili vragen toevoegen over de aangeleverde dossiers en controles.
Bij het klaarzetten van de taken kan er worden gekozen om te werken vanuit een template of de data uit de vorige periode te kopiëren. Bij het werken vanuit een template is de data uit de vorige maand niet zichtbaar. Het voordeel hiervan is dat er opnieuw na moet worden gedacht over de uit te voeren taken in plaats van dat de data gekopieerd wordt. Bij Cure4 werken we altijd volgens de tweede methode. We kopiëren de data van de vorige maand. Door de vorige maand te kopiëren naar de nieuwe maand is altijd zichtbaar wat er precies gedaan is en hoe de onderbouwing is gemaakt. Zo kan een taak, met alle beschikbare informatie, gemakkelijk worden overgenomen door een andere collega bij bijvoorbeeld ziekte of afwezigheid.

Zorgorganisaties zijn weer volledig in control
Door de inzet van EQili bij onze klanten, brengen we structuur aan in hun maandafsluiting en jaarrekening. Zo zorgen we ervoor dat zorgorganisaties weer volledig in control zijn over hun eigen afsluitingscyclus.

Meer informatie
Ben je benieuwd hoe jullie tot een optimale maandafsluiting en jaarrekening kunnen komen? Of kunnen jullie andere hulp gebruiken op de financiële administratie? Ik help je graag verder!

Neem vrijblijvend contact op

Auteur
Erwin van Zoeren
Financieel medewerker bij Cure4

Bekijk ook eens deze kennisbank artikelen

Blog12 mrt 2024

Wachttijdverzachters in de jeugdzorg

Wachtlijsten in de jeugdzorg zijn van alle tijden, maar de laatste jaren zijn flink toegenomen. Welke rol spelen wachttijdverzachters hierin?
Lees meer +
Blog04 mrt 2024

Laag percentage – bijzonder tarief 2024

Wat is het bijzonder tarief in 2024? En hoe wordt dit bepaald? En wat doe je als je in een te lage tariefgroep wordt beloond?
Lees meer +
Klantverhaal22 feb 2024

Procesverslimmer Kickstart voor WelThuis

Structurele personeelstekorten, hoge werkdruk en toenemende administratieve lasten. Dit zijn voor veel zorgorganisaties geen nieuwe begrippen. Om de optimalisatiekansen in kaart te brengen, is voor WelThuis de Procesverslimmer Kickstart uitgevoerd.
Lees meer +

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zo ben jij elke maand op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de zorg! Schrijf je in