Kennisbijeenkomst Zorgadministratie, van stoffig imago tot gewaardeerde afdeling

Er mist focus op de – soms ondergewaardeerde – zorgadministratie. Dit is de kern van het onlangs geplaatste artikel Zorgadministratie, van stoffig imago tot gewaardeerde afdeling’ van mijn collega’s Arnica Wijers en Caroline Ginjaar-Pouw. Medewerkers op de zorgadministratie zijn veel tijd kwijt met het wegwerken van foutenlijsten en herstellen van registraties. Zoveel mogelijk fouten voorkomen zou een betere tijdsinvestering zijn.

Professionalisering van de zorgadministratie

Zorginstellingen zijn immers in toenemende mate afhankelijk van een snelle, foutloze, flexibele en toekomstproof zorgadministratie. Innovatief werken, waardoor de afdeling efficiënter functioneert, zou dus prioriteit nummer één moeten zijn. Focus aanbrengen is daarom een belangrijke stap in de professionalisering van de zorgadministratie. Essentiële voorwaarden hiervoor zijn het gericht investeren in de al werkende medewerkers en het vinden van nieuwe medewerkers.

Uit de reacties die we op het artikel hebben ontvangen, blijkt dat onze constateringen op ieder niveau in de organisatie worden herkend, van bestuurders tot zorgadministrateurs.

Kennisbijeenkomst

Cure4 begrijpt dat het lastig is om als afdeling alleen een professionaliseringsslag te kunnen maken naar een ‘ideale zorgadministratie’. Daarom willen wij graag een bijeenkomst organiseren op donderdag 15 juni waarbij verschillende zorginstellingen, zowel ziekenhuizen als GGZ-instellingen, samen met ons kunnen sparren over zaken waar zij tegenaan lopen.

In deze bijeenkomst delen wij graag onze ervaringen en bieden wij handvatten hoe zorgadministraties focus kunnen aanbrengen op hun afdeling, welke kwaliteiten en vaardigheden van belang zijn voor medewerkers op de afdeling en hoe ze die zo verdiende waardering krijgen van andere afdelingen. Op een interactieve manier willen we hierbij graag verschillende zorginstellingen verbinden, waardoor er op een pragmatische manier oplossingen gezocht kunnen worden om het stoffige imago van de zorgadministratie af te schudden!

Het definitieve programma volgt later.

Donderdag 15 juni belooft een inspirerende en interactieve dag te worden. Schrijft u zich snel in, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Aanmelden Kennisbijeenkomst


Notice: Trying to get property 'meta_value' of non-object in /var/www/vhosts/cure4legal.nl/httpdocs/wp-content/plugins/mw-modules/MWModules.php on line 93

©2020 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact