Clearing House Apothekers

Effectief boekhouden met CHA Connect

Sector: Verpleging, Verzorging en Thuiszorg
Organisatiegrootte: Klein
Locatie: Den Haag
Project: Koppeling gemaakt met Application Programming Interface (API) van AFAS
Dienst: AFAS in de zorg

327 woorden – 4 minuten lezen

De situatie

Clearing House Apothekers wil graag een geautomatiseerde dienst aanbieden aan haar klanten, zodat het boekingsproces van mutaties eenvoudiger en sneller uitgevoerd kan worden. Dit vraagstuk is neergelegd bij Cure4 om te kijken of er een gepaste oplossing kon worden ontwikkeld in de vorm van een applicatie.

De klant

Clearing House Apothekers (CHA) is een onafhankelijke, deskundige intermediair tussen apothekers en zorgverzekeraars. Met ruim vijfentwintig jaar kennis en ervaring bieden zij verschillende diensten om de administratieve last, voor zorgverleners en verzekeraars te verlichten. Daardoor kunnen zij zich richten op de zorg voor hun patiënten en zijn ze niet belast met de financiële en administratieve afhandeling van de zorg.

Hun wens

Clearing House Apothekers (CHA) wil het handmatige proces vervangen (dat doorgaans iteratief en tijdrovend is) om financiële mutaties te verwerken en in te boeken in het boekhoudsysteem van de apotheek.

Wat we hebben gedaan

Het vraagstuk is opgelost met de realisatie van CHA Connect. De applicatie importeert boekingsbestanden (met bijv. verkoopboekingen of declaraties) die vervolgens via een complex proces worden verwerkt tot journaalposten. Hierna worden de verwerkte journaalposten door middel van een technische koppeling geëxporteerd en ingeboekt in het boekhoudingspakket van de apotheek. Dit proces is volledig geautomatiseerd, waardoor veel tijd en geld wordt bespaard.

Wat we hebben bereikt 

Momenteel heeft CHA Connect een technische koppeling met AFAS. Door de koppelingen met AFAS te implementeren, zal CHA Connect administratieve ondersteuning kunnen bieden aan alle apotheken in Nederland. We hebben een koppeling gemaakt met de Application Programming Interface (API) van AFAS, ook wel de update connector. De API houdt in dat CHA Connect mutaties genereert en deze zetten wij om naar journaalposten. Hiermee verwerken we automatisch de journaalposten in het grootboek van AFAS. We realiseren daarmee dat (tijdrovend) handmatig werk verdwijnt en volledig geautomatiseerd wordt.

 Meer informatie wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

AFAS implementatie AFAS optimalisatie AFAS applicatiebeheer

©2024 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact