Een nauwkeurige en gestructureerde HR administratie is cruciaal voor een efficiënte en goed functionerende organisatie.
Welke HR-processen kun je uitbesteden?
Infosheet HR administratie uitbesteden
Welke processen kun je uitbesteden?
Infosheet financiële administratie uitbesteden
Een financieel gezonde organisatie is een randvoorwaarde voor het leveren van goede zorg. De financiële administratie is de afgelopen jaren echter wel ontzettend complex geworden.
Financiële- en salarisadministratie
Hoe uitbesteding van administratie Talma Urk hielp de omzet te verdubbelen
Talma Urk is een zorginstelling die sinds 1967 dagbesteding, (intensieve) wijkverpleging, wonen met zorg en overige zorgdiensten in Urk verleent. De laatste jaren is de organisatie sterk gegroeid naar 390 werknemers, vijf locaties en een verdubbeling van de omzet.
We gingen in gesprek met Niklas Hof, manager financiën bij Talma over de gerealiseerde groei en hoe de samenwerking voor Cure4 dit mede mogelijk maakte.
Zorgeloos verder met het primaire proces
Als kleine zorginstelling was Talma onderdeel van de grotere AS Talma Stichting. Toen Talma Urk zelfstandig werd, betekende dit ook dat de administratie zelf geregeld moest worden. Om te garanderen dat dit soepel verliep, zochten ze contact met Cure4 voor ontzorging bij de financiële– en salarisadministratie. Om Talma meer stabiliteit, efficiëntie en focus op hun kerntaken te bieden nam Cure4 het werk uit handen. Niklas Hof, Manager Financiën bij Talma zei hierover:
“Het ontzorgen en weten dat de boekhouding volledig en correct is, geeft ons de mogelijkheid om snel analyses te maken. De samenwerking met Cure4 zorgt dat ik dat stuk los kon laten.”
Persoonlijk contact voor een fijne samenwerking
Om de samenwerking continu te verbeteren is het belangrijk om te weten wat er speelt binnen de zorginstelling. Om zo nauw mogelijk op de klant en hun knelpunten te zitten zet Cure4 in op persoonlijke contacten. Bij Talma werkt financieel specialist Erwin regelmatig op locatie om hiervoor te zorgen.
Dat de specialisten van Cure4 een belangrijke rol spelen merkt ook Niklas:
“Met Erwin heb ik veel contact. Hij komt ook regelmatig bij ons op kantoor. Dat contact verloopt hartstikke goed; hij is betrouwbaar en accuraat, iemand die ik blindelings vertrouw.”
Het ontzorgen en weten dat de boekhouding volledig en correct is, geeft ons de mogelijkheid om snel analyses te maken. De samenwerking met Cure4 zorgt dat ik dat stuk los kon laten.
Betrouwbare administratie als basis voor groei
Door de administratie uit te besteden is Talma verzekerd dat dit op een betrouwbare en efficiënte manier wordt beheerd. Dit biedt Talma de ruimte om te focussen op hun groei en zorgkwaliteit. De omzetstijging en bouwplannen voor extra locaties benadrukken dit.
Als Niklas gevraagd wordt naar de samenwerking met Cure4 omschrijft hij dit als betrouwbaar, toegankelijk en ondersteunend. De aanwezigheid van Erwin op kantoor en de snelle communicatie via mail en telefoon dragen bij aan de toegankelijkheid en kwaliteit van de samenwerking.
Sinds juli levert Cure4 ook een controlesysteem om de salarisadministratie te beheren. Dit rapport helpt Talma gericht te controleren op uitzonderingen, zoals het in- of uit dienst gaan van personeel:
“Het controlesysteem dat we nu van Cure4 ontvangen ondersteunt ons heel erg in waar we op kunnen controleren. Het biedt een handvat om de stroken effectiever te controleren, wat ons tijd bespaart en helpt bij gerichte controles.”
De voordelen uitbesteding voor Talma
Volledig en correcte boekhouding
Talma heeft geen omkijken meer naar de boekhouding en focust zich op het maken van analyses.
Tijdsbesparing dankzij controlesysteem
Dankzij het nieuwe controlesysteem worden de salarisstroken effectiever gecontroleerd.
Omzetverdubbeling door focus op groei
Door de administratieve lasten weg te nemen kon Talma zich focussen op het primaire proces.
Het controlesysteem dat we nu van Cure4 ontvangen ondersteunt ons heel erg in waar we op kunnen controleren. Het biedt een handvat om de stroken effectiever te controleren, wat ons tijd bespaart en helpt bij gerichte controles.
Verder groeien in de toekomst
Talma en Cure4 blijven in gesprek om samen te kijken naar optimalisatie en automatisering van bedrijfsprocessen. Iets wat naadloos aansluit bij Talma’s toekomstige ambities om nóg verder te groeien. Met de groeiambitie van Talma, komt ook de behoefte om het uitbesteedde werk meer in eigen beheer te krijgen. Tot dat de realiteit is gaat Cure4 verder met het ontzorgen van Talma en als het zover is, helpen we met een geruisloze transitiefase zodat de controle behouden wordt.
Tijdelijke ondersteuning nodig?
Wil jij net als Talma geen omkijken meer naar je administratie? Cure4 biedt (tijdelijke) ondersteuning op het gebied van zorg-, financiële- of salarisadministratie met een heel team aan specialisten.
Neem contact op en ontdek wat Cure4 voor jouw organisatie kan betekenen!
Financiële administratie
Zo automatiseer je de renseigneringsverplichting
In ons eerdere blog is er al geschreven over de renseigneringsverplichting. Ondertussen zijn we in januari beland en dat wil zeggen dat deze aangifte ook daadwerkelijk opgevoerd dient te worden bij de belastingdienst. Voor veel bedrijven is dit een tijdrovende klus, daarom nemen we jullie graag mee in hoe je deze verwerking kunt automatiseren. Ga over van wekelijks / maandelijks handmatig bijhouden naar eenmalig controleren.
Vermijd handmatig werk in Excel
Voor veel leveranciers geldt dat deze eenmalig aangemaakt dienen te worden in het financiële boekhoudpakket, om vervolgens inkoopfacturen te kunnen verwerken en betalingen te verrichten. Door een paar extra stappen te zetten bij het opvoeren van de crediteur, voorkom je veel handmatig werk. Wordt een crediteur namelijk terecht als een UBD-plichtige partij aangemaakt, dan worden vervolgens alle betaalde inkoopfacturen automatisch verzameld in de UBD-aangifte over dat jaar. Geen Excel-lijsten meer die bijgehouden dienen te worden, alles automatisch in een overzicht verwerkt!
Welke gegevens heb je nodig?
Voor het juist invullen van de stamgegevens, dienen er een aantal vragen beantwoord te worden en een aantal gegevens opgevraagd te worden bij de betreffende leveranciers. De belangrijkste gegevens om betalingen van een leverancier te kunnen matchen aan de persoon van wie het bedrijf is, zijn:
- Volledige naam
- Geboortedatum
- BSN-nummer
Aan de hand van deze gegevens kan de belastingdienst de inkomstenbelasting van de betreffende persoon vooraf invullen. Als deze gegevens aanwezig zijn, is het de bedoeling dat deze leverancier in de HRM-module als een persoon wordt aangemaakt. Vervolgens is het bij het aanmaken van de leverancier (crediteur) belangrijk dat deze wordt aangemaakt als een persoonscrediteur, geen organisatie. De reden hiervoor is dat een organisatie niet onder de renseigneringsverplichting kan vallen, dit is enkel bij personen het geval.
Praktische tips voor een soepele verwerking
Leg in het systeem een link tussen de crediteur (Financieel) en de opgevoerde persoon (HRM), en de betalingen die aan de betreffende crediteur worden gedaan in een jaar worden automatisch gelinkt aan de gekoppelde persoon én aan de UBD-aangifte in het systeem!
Wees met bovenstaande informatie goed voorbereid voor de aangifte over het jaar 2025. Zorg voor een goede inrichting van het proces en voorkom dat alles handmatig bijgehouden dient te worden. De UBD-aangifte is een vereiste, zorg er dan ook voor dat je hieraan voldoet.
Reminder: deadline eind januari
Vergeet niet dat de UBD-aangifte over 2024 vóór het einde van deze maand bij de belastingdienst moet zijn ingediend. Zorg dat je proces goed is ingericht en voorkom dat je gegevens handmatig moet bijhouden. Dit blog dient als een herinnering én als een oproep om actie te ondernemen.
Hulp nodig bij de renseigneringsverplichting?
De specialisten van Cure4 helpen je graag uit de brand. Vul het contactformulier hieronder in en we laten zien hoe je met een geautomatiseerd proces de UBD-aangifte eenvoudig regelt.
Wij zijn Cure4
Wij ontzorgen en verslimmen zorgorganisaties.
-
Dé zorgverslimmers
45 experts in administratie, consultancy, bedrijfssoftware en RPA
-
15+ jaar ervaring
In alle sectoren binnen de zorg
-
Unieke combinatie van administratieve domeinen
Kennis van HR-, zorg-, financiële- en salarisadministratie
-
Volledige focus op zorg
Altijd op de hoogte van actuele wet- en regelregeving
Financiële- en salarisadministratie
Tijdelijke ondersteuning bij Santé Partners voor continuïteit en optimalisatie
Santé Partners is een fusieorganisatie die in 2018 ontstond uit Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland (STMR) en Stichting Vitras. Als grote zorgorganisatie in de regio staat Santé Partners voor één missie: het leveren van hoogwaardige zorg in elke levensfase. Naast wijkverpleging biedt Santé Partners WMO-diensten, kleinschalige woonzorgvormen vanuit de WLZ, en zorg op basis van persoonsgebonden budgetten (PGB) en particuliere betalingen.
John Hazenberg werkt sinds 2020 bij Santé Partners en is verantwoordelijk voor meerdere ondersteunende afdelingen, waaronder de financiële, salaris- en zorgadministratie. Zijn rol biedt een helder overzicht van zowel de operationele uitdagingen als de oplossingen die in samenwerking met Cure4 zijn geïmplementeerd. Om de impact van Cure4 op Santé Partners in beeld te brengen gingen we hierover in gesprek met John.
Een oplossing voor elke uitdaging
Tijdens de samenwerking met Santé Partners bood Cure4 oplossingen op maat voor diverse uitdagingen, steeds gericht op het waarborgen van de continuïteit.
Uitdaging 1: langdurig openstaande vacatures
In 2021 kreeg Santé Partners te maken met een langdurig openstaande vacature voor een senior salarisadministrateur. Dit, in combinatie met een krappe arbeidsmarkt, zorgde ervoor dat de werkdruk op de zittende medewerkers steeds hoger werd.
John Hazenberg beschrijft het proces: “Op een gegeven moment merk je gewoon dat collega’s te veel op hun bord hebben liggen. Er blijven dingen liggen of er worden fouten gemaakt. Toen werd het duidelijk dat we hulp nodig hadden, linksom of rechtsom.”
De oplossing: flexibele ondersteuning en expertise van Cure4
Om het zittend personeel te verlichten, zocht John contact met Cure4. Omdat er nog hoop was dat de vacature uiteindelijk vervuld zou worden, koos Santé Partners voor een flexibele oplossing. Cure4 leverde twee dagen per week ondersteuning aan de salarisadministratie, totdat de vacature na zes maanden uiteindelijk werd ingevuld.
Uitdaging 2: langdurige ziekte
Begin 2023 werd de continuïteit op de financiële afdeling bedreigd door langdurige ziekte. Door eerdere ervaringen was het voor John een logische keuze om Cure4 nogmaals in te schakelen voor ondersteuning.
De oplossing: een tijdelijke specialist om het verzuim te overbruggen
Na de situatie geëvalueerd te hebben, kozen we weer voor een flexibele insteek: een tijdelijke senior specialist die gemiddeld één tot twee dagen per week werd ingezet.
De tijdelijke specialist van Cure4 bracht niet alleen stabiliteit op de afdeling, maar identificeerde ook enkele knelpunten in de financiële processen. Door deze aan te pakken, konden we de efficiëntie verhogen en fouten voorkomen.
Uitdaging 3: behoefte aan extra capaciteit
Ondanks dat alle vacatures waren ingevuld, kon Santé Partners tóch wat hulp bij de salarisadministratie gebruiken. Zowel in de vorm van extra capaciteit als met een frisse en kritische blik meekijken naar de bestaande processen.
De oplossing: een tijdelijke specialist om het team te verlichten
Voor extra capaciteit leverden we, net zoals bij de financiële administratie, een senior specialist die gemiddeld één tot twee dagen per week werd ingezet om het team te ondersteunen.
De knelpunten van Santé Partners en de flexibele oplossingen van Cure4
Langdurig openstaande vacature
Oplossing: 6 maanden lang ondersteuning bij de salarisadministratie tot de vacature vervuld was
Langdurige ziekte
Oplossing: Één tot twee dagen per week ondersteuning van een senior specialist financiële administratie
Extra capaciteit nodig
Oplossing: Één tot twee dagen per week ondersteuning van een senior specialist salarisadministratie
Op een gegeven moment merk je gewoon dat collega’s te veel op hun bord hebben liggen. Er blijven dingen liggen of er worden fouten gemaakt. Toen werd het duidelijk dat we hulp nodig hadden, linksom of rechtsom.
Meer dan alleen extra handjes op de afdeling
Dankzij hun expertise op het gebied van financiële administratie en salarisverwerking konden de specialisten direct bijdragen, niet alleen aan de continuïteit van het werk, maar ook aan procesoptimalisatie.
“Het voordeel van Cure4 is dat hun mensen niet alleen de voortgang waarborgen, maar ook met een frisse blik naar onze processen kijken. Ze stellen vragen waar wij niet bij stilstaan en denken mee over hoe het efficiënter kan,” aldus John Hazenberg.
De impact: stabiliteit en procesoptimalisatie
De samenwerking met Cure4 heeft een duidelijke impact gehad op zowel de interne rust als de kwaliteit van de processen. Santé Partners kon de continuïteit van cruciale werkzaamheden waarborgen, zoals tijdige salarisbetalingen en maandelijkse rapportages. Daarnaast brachten de consultants van Cure4 verbeterideeën aan, zoals optimalisaties in AFAS, wat leidde tot efficiëntere werkprocessen.
“Ze zijn goed bekend met AFAS, wat ons veel tijd scheelt. Bovendien denken ze actief mee over hoe processen beter kunnen. Dat levert niet alleen continuïteit op, maar ook verbeteringen die we anders niet hadden overwogen,” vertelt John Hazenberg.
Ook op persoonlijk niveau verloopt de samenwerking soepel. “De medewerkers van Cure4 voelen zich als onderdeel van het team. Ze werken constructief samen, denken mee en brengen een frisse energie met zich mee.”
Dat er een goede match is tussen Santé Partners en Cure4 blijkt ook uit het feit dat de samenwerking tussentijds meerdere keren is verlengd.
Conclusie
De samenwerking tussen Santé Partners en Cure4 is een mooi voorbeeld hoe externe expertise een organisatie niet alleen tijdelijk kan ontzorgen, maar ook kan bijdragen aan structurele verbeteringen. Dankzij de ondersteuning van Cure4 heeft Santé Partners stabiliteit gecreëerd in een tijd van krapte en veranderingen, en is de basis gelegd voor verdere groei en optimalisatie in de toekomst.
Het voordeel van Cure4 is dat hun mensen niet alleen de voortgang waarborgen, maar ook met een frisse blik naar onze processen kijken. Ze stellen vragen waar wij niet bij stilstaan en denken mee over hoe het efficiënter kan.
Tijdelijke ondersteuning nodig?
Heeft jouw organisatie net als Santé Partners behoefte aan tijdelijke ondersteuning op het gebied van zorg-, financiële- of salarisadministratie? Cure4 kan ondersteuning bieden met een heel team aan specialisten om de continuïteit te waarborgen en het werk efficiënter uit te voeren.
Neem contact op en ontdek wat Cure4 voor jouw organisatie kan betekenen!
Financiële administratie
Btw-behandeling van de servicekosten per 1 januari 2025
In december vorig jaar heeft het Nederlandse Ministerie van Financiën een nieuw besluit gepubliceerd over de btw-behandeling van de verkoop en verhuur van onroerende goederen.
Een van de belangrijkste onderwerpen is de aangepaste btw-behandeling van servicekosten, die vanaf 1 januari 2025 ingaat. Deze veranderingen kunnen invloed hebben op de verhuur van zowel commerciële als residentiële ruimtes. Omdat de wijzigingen in 2025 ingaan, raden wij aan om tijdig de impact te analyseren en hierover te communiceren met de huurders.
Wat verandert er?
Momenteel zijn servicekosten bij woningverhuur vrijgesteld van btw, terwijl ze bij commerciële verhuur belast blijven, ook als de huur vrijgesteld is. Dit beleid blijft van kracht tot en met 31 december 2024. Het nieuwe besluit introduceert echter een andere benadering.
Vanaf 1 januari 2025 moet beoordeeld worden of servicekosten als een aparte, btw-belaste dienst worden gezien of dat ze onderdeel zijn van de huur en daarmee dezelfde btw-behandeling volgen (belast of vrijgesteld).
Btw-behandeling van de servicekosten per 1 januari 2025
Op basis van het nieuwe besluit kunnen de servicekosten als volgt worden gecategoriseerd:
1. Kosten op basis van werkelijk verbruik: Deze worden beschouwd als een losstaande, btw-belaste dienst.
Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van nutsvoorzieningen (gas, elektriciteit, water, etc.) waarbij de facturering gebaseerd is op het werkelijk verbruik.
2. Kosten met beslissingsbevoegdheid van huurders: Als huurders zelf de dienstverlener kunnen kiezen, tellen deze kosten ook als een losstaande, btw-belaste dienst.
Vaak ligt deze beslissingsbevoegdheid voor bijvoorbeeld de schoonmaak van algemene ruimtes en beveiliging bij de verhuurder, waardoor deze servicekosten de btw-behandeling van de verhuurdienst volgen.
3. Overige servicekosten: Overige servicekosten worden doorgaans gezien als bijkomende kosten bij de verhuurdienst en volgen daarom de btw-behandeling van de verhuur.
Wat betekent dit voor verhuurders?
Voor verhuurders die vrijgestelde commerciële of residentiële verhuur aanbieden, kunnen de wijzigingen aanzienlijke gevolgen hebben. Sommige servicekosten kunnen voortaan onder de vrijstelling vallen, terwijl andere juist belast worden met btw.
Wij adviseren om per huurovereenkomst te beoordelen welke servicekosten worden doorberekend en te analyseren of deze een zelfstandige btw-behandeling vereisen of de btw-status van de huur volgen.
Vanaf 1 januari 2025 moet de verhuurder controleren of:
- Servicekosten onderdeel zijn van de huur en daarmee dezelfde btw-behandeling krijgen.
- Servicekosten een zelfstandige btw-behandeling hebben en belast worden met btw.
Een zelfstandige btw-behandeling (optie 2) geldt in het bijzonder voor
- Kosten voor nutsvoorzieningen waarbij de huurder zelf het verbruik bepaalt en afrekent via een individuele meter.
- Kosten voor diensten zoals schoonmaak, als huurders de keuze hebben in de dienstverlener.
In andere gevallen volgen de servicekosten meestal de btw-behandeling van de huur. Als de huur belast is met btw, dan zijn de servicekosten dat ook.
Heb je vragen of ben je benieuwd wat Cure4 voor jouw organisatie kan betekenen?
Heb je vragen over de impact van deze wijzigingen of wil je weten wat Cure4 voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact met ons op via het contactformulier. Onze specialisten staan om jouw situatie te analyseren.
Robotic Proces Automation (RPA)
80 uur extra tijd voor zorg door automatisering van het roosterproces
Automatisering in de zorg wordt doorgaans ingezet om het werk van ondersteunend personeel te verlichten. Dankzij de nieuwe ontwikkelingen die we samen met implementatiepartner Tacstone Technology hebben gerealiseerd, wordt er direct tijd teruggegeven aan de zorgverleners van Vierstroom. Marieke Oldewarris, Directeur Vierstroom zei hierover: “De meeste verpleegkundigen ervaren plannen als een last. Zij willen veel liever naar de cliënten toe.” Dankzij een op maat gemaakte roostertool wordt dit voor het wijkteam van Vierstroom de realiteit. Met een besparing van 50 tot 80 uur per maand is er meer tijd voor wat er echt toe doet: het verlenen van zorg.
De wijkverpleging moet en kan beter
De zorg staat voor grote uitdagingen, waaronder de vergrijzing, toename van zorgkosten en de krapte op de arbeidsmarkt. Naast deze universele uitdagingen van de zorg, kampt de wijkverpleging ook met haar eigen specifieke uitdagingen. Als er voor een client een plek gezocht wordt, dan wordt er veelal gebeld met zorgaanbieders of er een plek beschikbaar is. Een proces dat voor alle partijen veel tijd in beslag neemt. Om dit tegen te gaan roept Patiëntenfederatie Nederland zorginstellingen op actie te ondernemen om met een actueel overzicht van de beschikbare plekken bij wijkverpleegkundige organisaties. Dit bespaart de cliënten het speurwerk naar een plek én zorginstellingen kostbare tijd en energie om cliënten af te wijzen indien er geen plek meer is.
Bij Vierstroom zochten ze naar manieren om die kostbare tijd terug te winnen.
De juiste zorg op de juiste plek kost veel tijd
Vierstroom is onderdeel van Fundis en zet zich in om ouderen onafhankelijkheid te bieden terwijl ze de zorg ontvangen die ze nodig hebben. Zelfstandigheid en de regie in eigen handen houden is voor veel ouderen belangrijk, alleen kunnen ze dit niet alleen realiseren. Vierstroom zorgt via verpleegzorg aan huis en huishoudelijk hulp dat cliënten hun onafhankelijkheid behouden. Hierbij kijkt Vierstroom niet naar wat cliënten niet meer kunnen, maar juist wat ze nog wél kunnen om hen de levenskwaliteit te geven die zij verdienen.
Om zorg aan huis efficiënt in te richten is de juiste technologie cruciaal. Daarom is het geen verassing dat de slimme inzet van technologie verworven is in de strategie van Vierstroom. Zorgverleners worden ingeroosterd wie wanneer bij welke cliënt langsgaat. Het roostertool van de ECD paste echter niet bij de roosterwensen van Vierstroom, dus werd er handmatig gewerkt met Excel sheets: een oplossing met veel menselijke handelingen en denkwerk. Dit betekent ook dat het een foutgevoelige oplossing is.
In plaats van een hele dag puzzelen met negen mensen krijgen we nu met één druk op de knop, binnen 10 seconden een kloppende en eerlijke dienstenplanning!
Het team was ongeveer 50 tot 80 uur per maand bezig om een rooster te maken; kostbare tijd die beter besteed kon worden aan het verlenen van zorg. Dat moest en kon efficiënter, daarom klopte Vierstroom bij Cure4 en Tacstone Technology aan om samen te kijken naar optimalisatiemogelijkheden voor het roosterproces. Hieruit zijn we tot de volgende oplossing gekomen.
Wat waren de knelpunten van Vierstroom?
Complexiteit
Het inroosteren van 70 medewerkers is een complexe taak. Naast de CAO- en eigen regels wordt er rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren en vereiste kwalificaties per dienst.
ECD niet compatibel met de roosterwensen
De ingebouwde roostertool van de gebruikte ECD voldeed niet aan de wensen en complexiteit van het inroosterproces.
Foutgevoeligheid
Als gevolg hiervan werd er met Excel gewerkt. Handmatig werk waarbij een foutje snel is gemaakt
Minder tijd voor zorg
Het team was ongeveer 60 uur per maand bezig met het roosterproces. Tijd die beter besteed is aan het verlenen van zorg
Waarom 60 uur roosteren, als het in 10 seconden kan?
Het geïdentificeerde knelpunt bij Vierstroom was het ECD dat niet voldeed aan de roosterwensen. Nadat dit in kaart is gebracht heeft Tacstone Technology, vanuit haar technische expertise een automatische dienstenrooster ontwikkeld. Met één druk op de knop genereert de tool genaamd ‘Harry’ een rooster waarbij rekening wordt gehouden met:
- Persoonlijke voorkeuren
- Vereiste kwalificaties per dienst
- CAO- en eigen regels, zoals maximale aantal diensten of geen ochtenddienst na een avonddienst
- Beschikbaarheid met wisselende vrije dagen en contracturen per week
De roostertool heeft een aantal voordelen voor zorgorganisaties, zoals het eenvoudig beheren van variabelen als de samenstelling of de voorkeuren van het team. Ook is de tool toekomstproof dankzij zijn schaalbaarheid. Is er morgen 2x zoveel personeel om in te roosteren? Dat kost de slimme robot nog steeds luttele seconden.
De impact voor Vierstroom in getallen
0
extra werkdagen per maand beschikbaar voor zorgtaken omdat 8 wijkmanagers zich niet meer bezighouden met administratieve taken
0
seconden om een complete maandrooster te genereren
0
extra minuten per jaar beschikbaar voor meer zorg
Robot Harry blijft verslimmen
Ondertussen gaan de optimalisaties gewoon door. De volgende fase van Harry is namelijk een volledige planningstool waarbij o.a. volledige fiets- en looproutes worden uitgestippeld om nog meer tijd ter besparen. Hierover zei Marieke het volgende:
“We zijn nu bezig het te verbeteren. Harry zit nog in zijn inwerkperiode, dus er mogen nog foutjes zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit uiteindelijk heel veel tijd gaat besparen. Slimme roostering levert ons tussen de 50 en 80 uur per maand op, die we voor zorg kunnen gebruiken. En de planning zal nog veel meer opleveren. Verpleegkundigen besteden per team vier uur per dag aan planning. Met acht teams is dat 32 uur per dag, wat neerkomt op 160 uur per week. Ik verwacht dat robotisering van de planning ons twee tot vier FTE per week kan gaan opleveren.”
Interesse om jouw roosterproces te automatiseren?
Er is al een groot tekort aan hulpverleners, waarom kostbare tijd verspillen aan handmatige roosters als dit in slechts 10 seconden kan? Ben je benieuwd of de roostertool jouw zorginstelling meer tijd kan geven voor het primaire proces?
Neem vandaag nog contact met ons op via info@cure4.nl voor een vrijblijvend intakegesprek en ontdek wat onze roostertool voor jou kan betekenen.
Gratis webinar: De toekomst van de zorg: Hoe innovatie de druk in de VVT-sector helpt verlichten
Concrete use-cases rondom automatisering, personeelsplanning & roostering en STOZ van onze partners bij Tacstone Technology
Financiële administratie
Bankzaken automatiseren voor een efficiëntere administratie
Zorginstellingen hebben te maken met complexe financiële stromen en administratieve processen, van betalingen door verzekeraars tot facturen van leveranciers. Om deze financiële processen zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk te laten verlopen, kan automatisering een grote rol spelen. Door banktransacties automatisch te verwerken en in de boekhoudsoftware te koppelen aan de juiste rekeningen en crediteuren, besparen zorginstellingen kostbare tijd en verminderen ze de kans op fouten.
In deze blog bespreken we hoe een bankkoppeling en het automatisch verwerken van banktransacties zorginstellingen helpt hun financiële administratie te stroomlijnen, voor meer tijd, aandacht én geld voor zorg.
Meegaan met de tijd om de zorg efficiënt te houden
Het is bij veel zorginstellingen nog steeds de norm om bankmutaties handmatig te importeren in de boekhoudsoftware. Dit is een tijdrovende, saaie, en vooral foutgevoelige taak, maar ook een cruciale. Om dit efficiënt te verwerken is het goed om een bankkoppeling te hebben met de boekhoudsoftware. Dit neemt het handwerk weg en geeft medewerkers meer tijd voor uitdagender werk. Een logisch vervolg op een bankkoppeling is het automatisch verwerken van banktransacties.
De zorg wordt steeds duurder en de personeelstekorten blijven groeien. Het optimaal inrichten van bedrijfssoftware met geautomatiseerde oplossingen is een laagdrempelige oplossing om hier grip op te krijgen.
Wat is een bankkoppeling?
Een bankkoppeling is een directe connectie tussen de bank en je boekhoudsoftware. Hierdoor worden banktransacties automatisch geïmporteerd in de boekhoudsoftware. Dit bespaart tijd door het handwerk weg te nemen en is door een beveiligde API verbinding ook secuur.
Automatisch banktransacties verwerken, wat is dat?
Automatisch banktransacties verwerken houdt in dat na het importeren de mutaties automatisch worden gekoppeld aan een tegenrekening, crediteuren en/of debiteur. Hierdoor is overbodig om het handmatig op te zoeken of in te voeren. Dit betekent nauwkeuriger en efficiënter werken voor je zorginstelling.
Voordat de banktransacties automatisch verwerkt kunnen worden is het handig om automatische regels in te stellen middels een transactiecode. Dit kan gebaseerd zijn op factoren zoals bedrag, bijschrijving of begunstigde.
Nadat alles is ingesteld is het één druk op de knop om de geïmporteerde banktransacties automatisch te laten verwerken. Let wel dat het belangrijk is om regelmatig te controleren of alle transacties correct zijn toegewezen. Zo nodig kunnen correcties altijd handmatig uitgevoerd worden.
De voordelen van een bankkoppeling & automatisch banktransacties verwerken
Tijdsbesparing:
Neem het tijdrovende handwerk weg bij werknemers en geef ze ruimte voor uitdagender werk. Dankzij de automatisering hoeven afschriften alleen gecontroleerd worden
Nauwkeurigheid:
Door zaken te automatiseren voorkom je menselijke fouten. Geen betaling wordt over het hoofd gezien en typefouten worden volledig weggenomen.
Realtime inzichten
Direct inzicht in de cashflow en de financiële status om bij te sturen indien nodig.
Compliance en rapportage
Boekhouding is en blijft up-to-date, wat vooral voor naleving van boekhoudkundige regels makkelijker maakt.
Conclusie:
De bankkoppeling en het automatisch verwerken van banktransacties zijn makkelijk in te voeren aanpassingen in je bestaande software die grote impact hebben op een efficiëntere financiële administratie met minder fouten. Dit maakt het mogelijkheid om een nauwkeurige en actuele boekhouding bij te houden waarbij je kunt bijsturen indien nodig.
Heb jij interesse om de administratie te verslimmen door het automatiseren van je bankzaken, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op via info@cure4.nl of via de knop hieronder. Onze specialisten kunnen je ondersteunen bij het optimaal inrichten van de boekhoudsoftware.
Financiële administratie
Houd grip op je financiën door samen een begroting op te stellen
De vakantie is weer achter de rug, dus is het voor veel zorginstellingen tijd om de financiële planning voor komend jaar op te stellen.
De overheid dringt aan op efficiëntere inrichting van de zorg. Onder andere via het Integraal zorgakkoord (IZA). Ondanks dit stijgen de zorgkosten ieder jaar met miljarden euro’s. Om hier grip op te houden is het cruciaal om overzicht te krijgen van op kostenplaatje. Het opstellen van een begroting is hiervoor een belangrijk hulpmiddel.
In deze blog lees je hoe een begroting de zorg helpt met het realiseren van doelstellingen en hoe Cure4 hierbij ondersteunt.
De voordelen van een begroting voor jouw zorginstelling
Om te beginnen heb je een strategisch plan nodig. Hierin staan doelen voor de korte en lange termijn beschreven. Bijvoorbeeld, het verhogen van het personeelsbehoud of verlagen van het aantal leegstaande kamers. Nadat dit plan is opgesteld kan de organisatie een begroting opstellen voor het komende jaar.
Een begroting kan gezien worden als de financiële vertaling van het strategisch plan. Hierin staat vermeld welke opbrengsten en kosten worden verwacht voor het komende jaar. De begroting dient als stuurmiddel in de organisatie. Gedurende het jaar kunnen de werkelijke opbrengsten en kosten vergeleken worden met de verwachtingen. Hierdoor is het mogelijk om bij afwijkingen per maand bij te sturen of processen te verbeteren.
Organisaties kunnen per afdeling een eigen begroting opstellen. Het voordeel hiervan is dat de afdeling zelf meer verantwoordelijkheid draagt. Dit resulteert in meer inzichten in de prestaties per afdeling wat specifiekere optimalisaties mogelijk maakt.
Naast het geven van inzicht is een begroting nodig bij het aanvragen van een lening. Een geldverstrekker wil graag weten wat de plannen zijn voor het komende jaar. Ze willen zien of er over de strategische plannen is nagedacht. Wanneer dit het geval is, vergroot de kans op het verkrijgen van een lening aanzienlijk
Wat maakt het opstellen van een begroting complex?
Het opstellen van een begroting kan complex zijn. Je moet een inschatting maken van de verwachte opbrengsten en kosten voor de toekomst. Dit wordt mede beïnvloed door externe factoren, zoals de verkooptarieven die bepaald worden door het NZa, zorgverzekeraars en zorgkantoren. Die onvoorspelbaarheid komt elk jaar terug.
Naast de onvoorspelbaarheid van de verkooptarieven, kunnen veranderingen in wet- en regelgeving een aanzienlijke invloed hebben op de begroting. Dit betekent dat zorginstellingen flexibel en voorbereid moeten zijn om hun plannen bij te stellen.
Buiten de externe factoren zijn ook interne gegevens nodig om de begroting zo accuraat mogelijk op te stellen. Om dit te krijgen is het cruciaal dat de juiste vragen beantwoord worden.
Hoe verloopt het proces om gezamenlijk een begroting op te stellen?
Het is belangrijk om op tijd te beginnen met het opstellen van de begroting. Een begroting opstellen kost veel tijd en moet zo nauw mogelijk aansluiten op de werkelijkheid. Cure4 ondersteunt zorgorganisaties bij het opstellen van een begroting. Onze financiële specialisten gaan met jou aan tafel om de verwachtingen en de financiële wensen te bespreken. De historische data van jouw organisatie vormt de basis hiervoor.
Eerst verzamelen we de benodigde informatie om een conceptbegroting te maken die we samen bespreken. Daarna kunnen eventuele aanpassingen worden doorgevoerd, waarna de begroting definitief wordt gemaakt.
Interesse?
Heb je binnen jouw organisatie te weinig tijd of kennis om een nauwkeurige begroting op te stellen? Onze financiële specialisten staan klaar om je te ondersteunen. Samen zorgen we ervoor dat jouw zorginstelling klaar is voor de toekomst.
Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.
Financiële administratie
Optimaliseer bedrijfsprocessen in de zorg met scan- en herkensoftware
In de steeds veranderende en veeleisende wereld van bedrijfsvoering is het optimaliseren van administratieve processen van cruciaal belang voor betaalbare en toegankelijke zorg.
Met de groeiende hoeveelheid financiële documenten die zorgorganisaties dagelijks verwerken, wordt de kans op menselijke fouten steeds groter. Daarom is het steeds belangrijker om efficiënte en nauwkeurige oplossingen voorhanden te hebben. In dit artikel nemen we een kijkje naar één van die oplossingen die het verschil kan maken: scan- en herkensoftware.
Wat is scan- en herkensoftware?
Zoals de naam doet vermoeden, is dit een softwareapplicatie die facturen scant en informatie herkent, zoals btw-bedragen en factuurnummers. Deze belangrijke gegevens worden automatisch ingevuld binnen de boeking van je inkoopfactuur. Dit voorkomt de kans op fouten en verhoogt de productiviteit. Niet alleen de productiviteit van het verwerken van facturen, maar ook van jouw medewerkers, die het werk normaliter uitvoeren. Het automatiseren van repetitief en saai overtikwerk geeft werknemers meer ruimte voor uitdagendere taken, wat bovendien het werkgeluk ten goede komt.
Scan- en herkensoftware op maat voor jouw zorgorganisatie
Gedurende de jaren hebben we de software voor meerdere zorgorganisaties ingericht. Onze kennis van verschillende scan- en herkenoplossingen stelt ons in staat om de juiste software te selecteren en aan te passen aan de specifieke behoeften van jouw zorgorganisatie. Met deze innovatieve oplossing kun je facturen, bonnetjes en andere financiële documenten snel en nauwkeurig verwerken, wat je kostbare tijd en middelen bespaart.
Wat zijn de voordelen van scan- en herkensoftware
Tijdsbesparing
automatiseer met scan- en herkensoftware het proces van gegevensinvoer, waardoor jouw team kostbare uren kan besparen die anders zouden worden besteed aan repetitieve administratieve taken.
Nauwkeurigheid
verminder menselijke fouten en verbeter de nauwkeurigheid van jouw financiële gegevens met geavanceerde optische tekenherkenning.
Efficiëntie
optimaliseer jouw bedrijfsprocessen door de doorlooptijd van factuurverwerking aanzienlijk te verkorten, waardoor je sneller kunt reageren op verzoeken van klanten en leveranciers.
Kostenbesparing
minimaliseer fouten en verminder handmatige taken, om aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren op het gebied van arbeid en operationele kosten.
Optical Character Recognition
Dankzij optische tekenherkenning, of in het Engels Optical Character Recognition (OCR) kunnen niet alleen mensen de tekst op scans lezen, maar ook computers. De computer identificeert de woorden op de scan, waardoor je als gebruiker de tekst efficiënt kunt doorzoeken op trefwoorden.
Slimmer werken = meer tijd voor zorg
Onze missie om de zorg te verslimmen, te versterken en te ontzorgen, in combinatie met onze kennis van scan- en herkensoftware, stelt ons in staat om echte waarde toe te voegen aan jouw zorgorganisatie.
Wil je ook profiteren van de voordelen van geavanceerde scan- en herkenoplossingen zonder zorgen over het beheer ervan? Mail dan naar info@cure4.nl en wij nemen snel contact met je op.
Meer informatie over scan- en herkensoftware?
Wil je ook profiteren van de voordelen van geavanceerde scan- en herkenoplossingen zonder zorgen over het beheer ervan? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.