Voor jouw als zorgorganisatie is het verplicht om alle informatie van cliënten en patiënten in een EPD/ECD te hebben staan.
Je maakt hier veelal gebruik van een Diagnose Behandel Combinatie (DBC) om de behandeling of ingreep aan te geven en te vergoeden bij de zorgverzekeraar. Er zijn verschillen te zien tussen de ziekenhuiszorg en de GGZ. De ziekenhuiszorg registreert per product, terwijl in de GGZ-facturatie het aantal dagen wordt vastgelegd. Door de ruim 5000 verschillende DBC’s blijft het een uitdaging om systemen efficient in te richten.
De uitdaging ligt voor veel zorgorganisaties op het vlak van het correct registeren.
Zijn er geen missende producten, zijn ze in de juiste code gevangen? Vindt er geen overregistratie plaats? Maar ook of het registeren van zorgverleners en medisch specialisten naar wens verloopt. Zij dienen op de goede tijd, op de goede plek de gegevens vast te leggen. Door de ruime ervaringen in de GGZ en ziekenhuiszorg weten wij direct wegwijs te worden bij relevante stakeholders. Van contacten met medisch specialisten, accountants, tot aan de inzet van Business Intelligence.
Onze DBC-adviseurs hebben brede kennis opgebouwd en brengen zaken snel in kaart.
We zien veel voorbeelden van zorgorganisaties die veel omzet mislopen doordat ze activiteiten niet goed vastleggen. Door ze bij te staan met advies is het eenvoudiger om de DBC-registratie bij te houden en uiteindelijk omzetverbetering te generen met een beter verhaal richting de zorgverzekeraars. Daarnaast geven we advies op het gebied van Zelfonderzoek of Horizontaal Toezicht. Wij kunnen direct bijspringen om de registratie op orde te krijgen en te houden als er tekorten optreden. Zo streven we naar kwaliteitsverbetering in de zorgprocessen voor jouw organisatie.
Wij ondersteunen je graag met advies op het gebied van DBC advies