Matthijs of Mohamed. Maakt het ons uit?

Gisteren postte Mohamed op zijn Facebook een bericht over zijn sollicitatie bij ons. Hij deed dat zowel onder de naam van Mohamed als Matthijs. Beide werden bij ons initieel afgewezen, vervolgens werd alleen Matthijs uitgenodigd. Hoe zit dit? We willen graag de feiten in alle transparantie met jullie delen. 

Vooropgesteld: we vinden het erg jammer dat dit is gebeurd en snappen ook de frustratie van Mohamed. We geloven zeker dat hij bovengemiddeld vaak wordt afgewezen en dat zijn afkomst hierbij  – onterecht – een rol speelt.  Maar niet bij ons. Wij zijn een bedrijf van 35 medewerkers. 1 op de 7 is bij ons ‘allochtoon’ en van de 35 ‘man’ is ruim de helft vrouw.

Eerst Mohamed niet, toen Matthijs niet en toen Matthijs toch wel: hoe zit het?

Op 10 januari kregen we een CV en brief van Mohamed binnen. Dit was 1 van de vele brieven. Door onze recruiters is Mohamed afgewezen. Op 15 januari kregen we een CV en brief van Matthijs binnen. Door dezelfde recruiters is ook Matthijs in eerste instantie afgewezen.

Intern is er tussen management en recruitment overlegd waarom we toch niet de juiste kandidaten binnenkregen. Wij hebben toen een beperkt deel dan de ontvangen brieven en CV’s herbeoordeeld, waaronder het CV van Matthijs. Het was wellicht nauwkeurig geweest als we meer of misschien wel alle CV’s hierin hadden betrokken, maar het is zeker geen discriminatie.

De gevolgen…

De afgelopen 24 uur zijn we van vele kanten benaderd. Journalisten, politici en mensen op sociale media die ons wegzetten als een discriminerend bedrijf. Geloof ons, dit raakt ons diep. Wij zijn een bedrijf dat niet polariseert – waar het juist niet uitmaakt of je Mohamed of Matthijs heet. 1 op 7 mensen die in ons bedrijf werkt is afkomstig uit landen als Iran, China, De Antillen of Marokko. Dat is niet alleen ver boven het landelijk gemiddelde, maar we zijn ervan overtuigd dat deze diversiteit bijdraagt aan het succes en de groei van ons bedrijf.

Net zoals wij het Mohamed gunnen dat de wereld hem zonder vooroordelen benadert, hopen we dat Mohamed inziet dat dezelfde vooroordelen leiden tot het onterecht wegzetten van ons bedrijf en onze medewerkers als discriminerend.

 

Hoe nu verder

Mohamed/Matthijs is uitgenodigd voor een gesprek en die afspraak staat wat ons betreft nog steeds. Helaas heeft Mohamed zelf aangegeven hier geen gebruik van te willen maken. We zouden graag kennismaken en dan willen kijken of Mohamed geschikt is om bij ons te kunnen komen werken. Dat zou zomaar kunnen, maar ook zomaar niet. Want we beoordelen dit altijd op basis van inhoud.


Notice: Trying to get property 'meta_value' of non-object in /var/www/vhosts/cure4legal.nl/httpdocs/wp-content/plugins/mw-modules/MWModules.php on line 93

©2020 Cure4 |

Cure4 is onderdeel van Tenzinger B.V. | Disclaimer
Contact